Antrenör Oğuzhan Tokgöz'e milli görev

Katıldığı turnuvalarda elde ettiği büyük başarılarla bölgede adını duyura Saray Flipper Spor Kulübü Antrenörü Uzm.Dr.Oğuzhan Tokgöz 3-5 Şubat 2020 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak ola

30.01.2020 12:29:00 0
Antrenör Oğuzhan Tokgöz

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2020 Yılı Faaliyet Programında yer alan, 18-23 Ocak 2020 tarihleri arasında Ankara'da, Taha Akgül Spor Salonu’nda yapılan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’na, Flipper Spor Kulübü Türkiye’nin zirvesinde yer alarak Tekirdağ’ı gururlandırmıştı.

 

 

 “BAŞARILI TURNUVALAR GEÇİRDİK”

 

Flipper Spor Kulübü Antrenörü Uzman Doktor Oğuzhan Tokgöz ,hedefleri, gayeleri üzerinde, bölgedeki tüm antrenörlere, örnek teşkil etmesi gereken konulara değindi. Tokgöz “ Tarafıma verilen, ilimize hediye ettiğim milli antrenörlük görevi bana üçüncü defa verilmiş oldu. Daha önce 2017 Taekwondo Dünya Yıldızlar Şampiyonası 2017 ve 2017 Taekwondo Avrupa Yıldızlar şampiyonasında da milli antrenör olarak görev almıştım. Bu organizasyonlarda da, Azra Çavuş dünya şampiyonu olurken, Işıl Zafer ise dünya ikincisi olmuştu.Son olarak ise Oğuz Tokgöz Avrupa beşincisi olmuştu. Geçmiş istatistikler incelendiğinde Tekirdağ’da uluslar arası alanda ilk başarıları getirdiğimiz kolaylıkla görülebilir” dedi.

 

“SESİZİMİZİ DUYAN YOK”

 

“Sesimizin duyulması için taekwondo elbiselerinin üstüne futbol topu resmi mi koyalım” diyen Tokgöz” Flipper Spor Kulübü olarak kazandığımız bu başarıların Tekirdağ’ın başarı çıtasını yükselttiği için, çok mutlu oluyoruz. Ama, diğer yandan da Tekirdağ’ın bu sporcuların kıymetini anlayamamasına, anlamak için çaba göstermemelerine, bu sporculara gereken değeri göstermemelerine çok üzülüyorum. Biz, başarılarımızı, bölgemiz adına kazandığımız için mutlu olduğumuzu belirtiyoruz; ama, ilgili mercilerden bizlere, yeterli ilgi ve destek gelmemekte. Kırklareli futbolda çeyrek finale çıkıyor, yüzyılın başarısı gibi gösteriliyor. İşadamları, kurumlar, sponsorluk yarışına giriyor. Allah aşkına, biz Saray gibi güzide ilçede Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkartıyoruz. Her yıl şampiyonluklar elde ediyoruz ve milli sporcular yetiştiriyoruz. Fakat yine de sesimizi duyan yok” dedi.

 

“OLİMPİYAT SPORCUSU ÇIKARTMAK İSTİYORUZ”

 

En büyük hedefleri arasında Olimpiyat şampiyonu sporcu çıkartmak olduğunu kaydeden Tokgöz “ Ulusal ve uluslararası alanda elde ettiğim başarılarımı olimpiyat kategorisine yükseltmek olacaktır.İnşallah sporcularım arasında da, antrenörlük seviyesine yükselenler, antrenörlüğü müddetince de, şampiyon sporcular çıkarabilenler olacaktır. Bilgi, birikim ve tecrübelerimi, sporcularıma, antrenörlük sevdasında olanlara, aktarmak, benim için büyük bir onurdur. 3-5 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan 7.Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo turnuvasında da ülkemiz adına başarılar kazanmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10