Çerkezköy TSO'dan Bashkortostan çıkarması

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) üyelerinin ihracat potansiyellerini arttırma ve uluslararası ekonomik ilişkileri geliştirme amacıyla 31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında Rusya'nın Bashkortostan Cumhur

Çerkezköy 2.02.2020 17:27:00 0
Çerkezköy TSO

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (Çerkezköy TSO) heyeti, Rusya Bashkordostan Cumhuriyeti’nin başkenti Ufa’da düzenlenen iş gezisi programı kapsamında birçok kurum temsilcisi ve farklı sektörlerden iş insanıyla bir araya geldi

 

 

OTOMOTİV SEKTÖRÜNE FAYDA SAĞLAYACAK

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Rusya Bashkordostan Cumhuriyeti’nin başkenti Ufa’da gerçekleştirdiği iş gezisi programı 31 Ocak-2 Şubat tarihlerinde gerçekleşti. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası uluslar arası işbirliğine bir yenisini ekleyerek Bashkortostan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği anlaşması imzaladı. Protokol töreninde konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva “ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugün imzaladığımız bu iş birliği anlaşması Başkurtistan’ın kalkınma için öncelikli sektörleri olan,doğal kaynakların çıkarılması ve işlenmesi, kimya ve petrokimya endüstrisi ile otomotiv sektörüne fayda sağlayacak.  Avantajlı coğrafi konumunuz, gelişmiş ulaşım altyapınız, istikrarlı ekonomik durumunuz bu topraklarda iş yapmak için elverişli bir ortam yaratıyor. Bugün burada amacımız, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yatırımlarını sizlerin topraklarına getirmektir. Sizleri de kendi topraklarımıza davet etmektir. İş birliği anlaşmamızın bizlerin nazarında KOBİ’lerimizin birbirini tanımasına, mesafelerin kazanca dönüşmesine, kültürel bağımızın gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bizlere gösterdiğiniz misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

LEGPROM 2020 FORMUNA KATILDILAR

 

Protokol törenin ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile Bashkortostan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası B2B programda buluştu. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyeti katılımcılarla sektörleri ile alakalı ticaret hacmini genişletecek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Ziyaretler kapsamında oda heyeti Rusya Bashkortostan Cumhuriyeti’nin başkenti Ufa’da gerçekleşen Legprom-2020 Forumu’na katıldı.

 

“İŞ BİRLİĞİMİZİN BİR NİŞANESİDİR”

 

Formda konuşan ÇTSO Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan” Tekrar aranızda bulunmaktan ve kısa bir süre önce temellerini attığımız ticari bağların her geçen gün güçlendiğini görmekten dolayı oldukça mutluyum. Bilindiği üzere Rusya ülkemizin en önemli dış ticaret ortaklarından birisidir. Akkuyu Nükleer Santrali ve TürkAkım projeleri enerji alanındaki iş birliğimizin bir nişanesidir. Rusya’da toplam yatırım tutarı 10 milyar dolardan fazla olan Türk yatırımcılarımızın yanı sıra, Türk müteahhitlerimiz de burada 2 binden fazla projeyi hayata geçirdi.  Rusya Federasyonu genelinde kurduğumuz bu başarılı ticari ilişkileri, Başkurdistan’a da taşımayı arzu ediyoruz. Enerji, madencilik, orman ürünleri üretiminde oldukça başarılı olan Başkurdistan’la hafif sanayi alanında da iki ülkeye de fayda sağlayacak bir ortak özelliğimiz var: Tekstil. İstihdamda Türkiye genelinin yüzde 6’sını ve imalat sanayinin yüzde 25’ini oluşturan tekstil ve hazır giyim sanayii aynı zamanda yüzde 40 kadın istihdamı oranıyla da ülkemizin en demokratik sektörlerinden birisi. Türkiye’de pamuk tarımına dayalı olarak gelişmeye başlayan tekstil sektörü, 1980’li yıllar itibariyle önemli seviyede ihracat yapan bir sektör haline geldi. Bu çerçevede yakaladığımız ihracat başarısı ülkemizi dünyanın önde gelen tekstil tedarikçilerinden biri haline getirdi.

 

“YÜZDE 25’LİK BİR ÜRETİM PAYINA SAHİPTİR”

 

“Bugün hazır giyimde dünyanın yedinci, Avrupa’nın ise üçüncü en büyük üreticisi konumundayız” diyen Erdoğan “ Bu başarının sağlanmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere üreticilerimizden, sanayicimizden, ipliğin tarladan raflara kadar olan macerasına tanıklık eden herkesten Allah razı olsun diyor, bu başarıyı sürdüreceğimize inancımızın tam olduğunu belirtmek istiyorum.  Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, makine, metal, kimya, kozmetik, ilaç gibi sektörlerin yanı sıra tekstil alanında yüzde 25’lik bir üretim payına sahiptir. İngiltere ve Almanya başta olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri, Türk cumhuriyetleri, çeşitli Arap ülkeleri ve ABD'ye ihracat yapan firmalarımız, bölgenin lokomotifi konumundadır. Kalkınmanın en önemli anahtarının ihracattan geçtiği biliyor, bu gayeyle üyelerimizin yurtdışı bağlantılarına oldukça büyük önem veriyoruz.  Bugün burada sizlerle bulunmaktan dolayı oldukça mutlu olduğumu belirtiyor, yatırımcılarımızı son teknolojiyle donatılmış makinelerimizi, kalifiye iş gücümüzü ve en önemlisi ham maddemizi elde ettiğimiz bereketli topraklarımızı görmeye davet ediyorum” dedi.

 

CUMHURBAŞKANI RAYİD HAMİROV İLE GÖRÜŞTÜLER

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Bashkortostan ziyaretini Cumhurbaşkanı Rayid Habirov ile  tamamladı. Cumhurbaşkanı Rayid Habirov ile toplantı gerçekleştiren heyet odanın faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10