EDS'ler devreye giriyor

Çerkezköy Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının ilk oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirdi. Çerkezköy'de faaliyete geçmesi uzun süreyi bulan E

Çerkezköy 3.02.2020 16:42:00 0
EDS

Açılış ve yoklama ile başlayan meclis toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Ocak ayı içerisinde Elazığ ve Malatya’da deprem felaketinin yaşandığını belirterek, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum. Ayrıca depremzede vatandaşlarımız için başlatılan yardım kampanyasına destek olan hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Bugün İdlib’te meydana gelen hain saldırıda şehit olan 6 Mehmetçiğimize de Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

 

MECLİSE ÖNERGELER VERİLDİ

 

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafından meclise verilen önergeler görüşüldü. AK Parti grubu tarafından verilen önergelerde; doğrudan teminlerin WEB sitesinden yayımlanması, otobüs duraklarının arttırılması ve korunaklı hale getirilmesi, Bağlık Köprüsü’ne aydınlatma yapılması, Çerkezköy Erzurumlular Derneği önündeki ahşap kulübelerin son durumu hakkında bilgi talep edildi. Sonrasında MHP Grubu tarafından verilen önergede Çerkezköy’deki hava kirliliği hakkında halkı daha fazla bilgilendirmek adına, günlük hava durumlarının web sitesinden yayımlanması, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ikinci kez göreve geldiği günden bugüne yaptığı çalışmaların detaylı dökümü, Atatürk ve Öztrak Caddesi’nin şerit çizgilerinin çekilmesi ve 2019 yılı belediyenin mali durumu hakkında bilgi talep edildi.

 

,

 

“SONUÇ VE KARŞILIK GELMEZSE BELEDİYE YAPACAK”

 

Önergelere cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap AKay “ Belirttiğiniz duraklarla ilgili Büyükşehir Belediyesi ilgileniyor. Çerkezköy’de de değişimler olacak. Yoğun olarak kullanılan duraklarla ilgili çalışma başlatacağız. Bağlık Köprüsü’ndeki aydınlatma Çerkezköy Belediyesi’nin sorumluluğunda değil. Bildiğiniz gibi, meclis üyelerimizin daha iyi bilmesi gerektiği gibi bunlar TREDAŞ’ın sorumluluğundadır. Biz bu konuyla ilgili sizin talebinizi ileteceğiz. Sonuç ve karşılık gelmezse Çerkezköy Belediyesi kendisine düşen görev ve sorumluluğu yapacaktır. Ahşap kulübelerle ilgili olarak da bunlar Tepe Bölgesi’nde ve Kipa arkasında vardı. Daha sonra oradakiler kaldırıldı. Çerkezköy Belediyesi her yıl açtığı kurslarla kadınlarımıza mahalle evlerinde eğitim veriyor. Bu emeklerin bir sunumla ortaya çıktığı ürünlerin satılarak, ev hanımlarımızın bütçesine katkıda bulunmak amacıyla bu kulübeleri yaptık. Nisan ayında bu kulübelerle ilgili düzenleme yapacağız. Hava durumu ile ilgili önerge vardı. Bu da Çevre Bakanlığımızın sorumluluğundadır. Biz de Büyükşehirle birlikte bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

 

“SORUMLUSU BELEDİYE DEĞİL”

 

Atatürk ve Öztrak Caddelerinde düzenleme yapılması ile ilgili verilen önergeyi de cevaplayan Akay “ Şimdi Atatürk Caddesi’ne Hindistan trafiği gibi bir benzetme yaptınız. Çerkezköy Belediyesi trafikle ilgili geçmiş dönemlerde radikal önlemler aldı. Ağaçlar kesildi, trafik arttı gibi eleştiriler yapılarak bunları siyaset malzemesi yaptılar. Geldiğimiz noktada trafiğin nasıl rahatlığını gönül rahatlığı ile görebilirsiniz. Büyükşehir Belediyesi ile toplantılara başladık. 17 Şubat’ta toplantımıza devam edeceğiz. Bu toplantılarda Atatürk ve Öztrak Caddesi üzerinde kaldırım düzenlemesi ve aydınlatma ile birlikte yağmur suyu hattının değiştirilmesi, meydan altı otoparkı projesini konuşuyoruz. Atatürk ve Öztrak caddesinin Çerkezköy’e yakışır bir hal almasını amaçlıyoruz. İkinci ve üçüncü sıra parkların sorumlusu belediye değildir.  Öztrak Caddesi’nde içme suyu hatlarının değişmesine, yeni yağmur suyu hattının yapılmasına, meydan altı otoparkı projesine başlangıç yapacağız. Biz bu adımları atmaya başladık. Geçici çözümlerle değil kalıcı çözümlerle çalışmaya başladık. İkinci dönem belediye başkanı seçildiğimin de farkındayım. 308 gün geçti biz bu milletten 5 yıllık görev süresi aldığımızı biliyoruz. Biz bunun farkındayız. Bütün önergelerinize cevap alacaksınız” diye konuştu.

 

EDS’LERLE İLGİLİ AKAY’A YETKİ VERİLDİ

 

Mecliste ilk gündem maddesinde  Zabıta Müdürlüğü’nün 29.01.2020 gün ve 6 sayılı ön protokol hakkında yetki verilmesine ait müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, Emniyet Müdürlüğü ile ön protokol yapabilmek için Belediye Başkanı Vahap Akay’a oy birliği ile yetki verildi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Akay; “Biz 2016’da ihaleye çıkmıştık. Bizim elimizde olmayan gerekçelerle bu ihale askıya alındı. Biz daha sonra bir protokol hazırlığına girmiştik. EDS, KGYS sisteminin devreye alınmasıyla ilgili protokol hazırlığındayız” dedi. MHP’li meclis üyesi Koray Önsel’in ‘Veliköy ışıklı kavşağı da bu protokole dahil edecek misiniz’ sorusu üzerine Akay “Biz önce başlayalım. Daha sonra genişlemesi için çalışma yapacağız. Çerkezköy’de 149 noktada 150 tane Kent Güvenlik sistemi var. 6 Noktada da kamera ve fotoğraf çekimi sistemi var. Biz bu noktaların genişletilmesi ile ilgili çalışmalarımızı başladıktan sonra yeniden devam edeceğiz” diye konuştu. İlgili gündem maddesinde Belediye Başkanı Vahap Akay’a protokolle ilgili yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin ikinci maddesinde G.O.P Mahallesi 921 ada 7 parselin (eski 921 ada 2 parselin) tapu devrinin iptal edilmesi konusu incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilirken, ilgili gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Akay, söz konusu parselin tapu devrinin şartlı olarak Türk Hava Kurumu’na devredildiğini fakat 2 yıl içerisinde Türk Hava Kurumu tarafından parsel ile ilgili bir tasarrufta bulunulmadığını belirterek, tapu devrinin iptalinin yapılacağını kaydetti. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan pergolalar ile ilgili müzekkere ise son kez görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. Gündemin son maddesinde yer alan plan notu değişikliği müzekkeresi de daha detaylı incelenmesi için İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, Belediye Meclisi 6 Şubat Perşembe günü saat 15.00’da Komisyonlara gönderilen konuları karara bağlamak üzere yeniden toplanacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10