BAL 11.grupta Edirnespor liderliğini sürdürdü

Bölgesel Amatör Lig 11.grupta hafta sonunda 16.hafta karşılaşmaları oynandı. Ligin ilk yarısında 25 Kasım Stadı'nda 1-0 yendiği Uzunköprüspor'u evinde aynı skorla geçen Edirnespor, 16'ncı haftaya aynÄ?

5.02.2020 12:42:00 0
BAL 11.grupta Edirnespor liderliğini sürdürdü

Bölgesel Amatör Lig 11.grupta hafta sonunda alt sıralarda olduğu kadar zirve yarışında da önemli müsabakalar oynandı.

 BAL’DA EDİRNESPOR LİDERLİĞE YÜKSELDİ

Edirnespor, BAL 11'inci hafta maçında bir diğer Edirne ekibi Uzunköprüspor'la deplasmanda karşılaştı. Gol averajıyla liderliği elinde bulunduran Arnavutköy'ün berabere kalarak puan kaybettiği haftada kritik maça çıkan Edirnespor, aradığı golü uzatmalarda buldu. Uzatmaların son dakikasında Serdal Öz'ün ayağından golü bulan Edirnespor maçtan 1-0 galibiyetle ayrıldı. Maça her iki takımda üç puan parolası ile başlarken ilerleyen bölümlere doğru Edirnespor Serdal ve Umut ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Güçlü rakibi karşısında kontrollü bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekip Uzunköprüspor kontra ataklarla gol aradı. Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanırken, ikinci devre Edirnespor tek kale bir futbol ortaya koydu. Sağlı sollu ataklarla rakip savunmayı bunaltan konuk ekip Edirnespor uzatmaların beşinci dakikasında Serdal Öz’ün ayağından bulduğu golle karşılaşmadan da 1-0 galip ayrılmasını bildi. Lider Arnavutköy'ün berabere kalarak haftayı bir puan ile kapattığı haftada Edirnespor bu galibiyet ile liderliğe yükseldi.

İSTANBUL DERBİSİNDE GOL ÇIKMADI

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden Alibeyköyspor  16. hafta maçında deplasmanda Arnavutköy Belediyespor’la karşılaştı. Bolluca Stadı’nda oynanan maçı Emrah Asil Büyükyıldırım, Gökhan Püsküller, Mustafa Cem Büyük hakem üçlüsü yönetirken dördüncü hakem olarak Arda Terzi görev aldı.Alibeyköyspor maçın son anlarında iki net pozisyondan yararlanamayınca müsabaka 0-0 eşitlikle sona erdi. Karşılaşmanın ikinci devresinde de her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Alibeyköyspor puanını 23’e yükselterek sekizinci yer alırken, Arnavutköy Belediyespor ise puanını 29’e yükseltti üçüncü sıraya geriledi.

ÇENGELKÖY YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

Zirve yarışını yakından ilgilendiren bir diğer İstanbul derbisinde Ortaköyspor evinde Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’yi konuk etti. Beşiktaş Belediyesi İsmet İnönü Stadyumunda oynanan karşılaşmaya her iki takımda etkili başladı. Karşılaşmanın ilk devresinde her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalırken, ikinci devre ataklarını sıklaştıran konuk ekip Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş 66’ıncı dakikada Veysel Gökcan’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan konuk ekip golden dört dakika sonra Sefa Turhan ile sonuca giderek farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’nin 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş puanını 30 yaparak ikinci sıraya yükselirken, Ortaköyspor ise 24 puanda kaldı.

TEKİRDAĞSPOR TEK GOLLE GÜLDÜ

Bir önceki hafta Çerkezköy deplasmanından puansız dönen Tekirdağspor bu hafta ise alt sıralardan kurtulmaya çalışan Vizespor’u konuk etti. Taraftarı önündeki karşılaşmaya mutlak üç puan parolası ile başlayan Tekirdağspor sağlı sollu ataklarla galibiyet golünü aradı. Konuk ekip Vizespor ise kontra ataklarla gol arasa da istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın 43’üncü dakikasında Kerem yaşa ile galibiyet golünü bulan ev sahibi ekip Tekirdağspor karşılaşmanın ilk devresini üstün tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de kontrollü futbolunu sürdüren Tekirdağspor karşılaşmadan da 1-0 galip ayrılarak çok önemli bir üç puan almasını bildi. Tekirdağspor bu galibiyet ile 28 puana yükselirken, Vizespor ise 10 puanda kaldı.

TEMSİLCİMİZ DEPLASMANDA KAYIP

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’ta yer alan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor deplasmanda Lüleburgazspor’a konuk oldu. Bir önceki hafta evinde Tekirdağspor’u mağlup ederek haftaya moralli giren 1911 Çerkezköyspor rakibi karşısında varlık gösteremedi. Atak bir futbol ortaya koyan rakibi karşısında istediği oyunu ortaya koyamayan 1911 Çerkezköyspor ilk devrenin ilerleyen bölümlerinde Mehmet Çağlar’ın golüne engel olamayarak ilk devreyi 1-0 mağlup kapattı. Karşılaşmanın ikinci devresinde beraberlik için yüklenen 1911 Çerkezköyspor arzuladığı gole bir türlü ulaşamadı.

Ev sahibi ekip Lüleburgazspor ise karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Yunus Emre ile sonuca giderek farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Lüleburgazspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Lüleburgazspor bu galibiyet ile puanını 20 yaparken, 1911 Çerkezköyspor ise bu mağlubiyet ile 15 puanda kaldı.

BİGASPOR’DAN FARKLI GALİBİYET

Son haftalarda düşüş yaşayan Bigaspor ise evinde Başişkele Doğantepespor’u konuk etti.  Maçın 8. dakikasında Bigaspor’un geliştirdiği atakta Burak Mete mükemmel bir ara pası verdi. Mehmet Yılmaz topu sürdü ve kaleciyi de geçerek yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi.Maçın 18. dakikasında Bigaspor Burak Mete ile köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına doğru gönderilen topta Kıvanç Dağ kafasıyla yaptığı vuruşta golünü attı. Maçın 39. dakikasında Bigaspor’un sol kanattan geliştirdiği atakta, Mehmet Yılmaz Burak Mete’ye ara pasını verdi. Burak Mete yerde kaldı ve hakem penaltı kararı verdi. Penaltı atışını Mehmet Yılmaz kullandı. Mehmet topu ters köşeye göndererek golünü attı. Bigaspor Kıvanç Dağ ve Mehmet Yılmaz’ın (2) attığı goller ile maçın ilk yarısı 3 0 üstünlüğü ile bitti. Bigaspor maçın 47. dakikasında sol kanattan Hamza ile taç atışı kullandı. Muhammed topu havalandırarak ceza sahasına doğru gönderdi. Mehmet Yılmaz topu kontrol etti, vuruşunu yaptı ve topu filelerle buluşturdu. Bigaspor maçın 52. dakikasında sol kanattan geliştirilen atakta Hamza Muhammed’e pasını verdi. Muhammed rakibini geçti vurdu son anda Emre Sürücü dokundu ve gol oldu. Bigaspor maçın 61. dakikasında sol kanattan geliştirdiği atakta Hamza topu ceza sahasına doğru gönderdi. Mehmet Yılmaz yaptığı kafa vuruşunda golünü kaydetti. Maçın 73. dakikasında Başiskele Doğantepe Spor taç atışı kullandı. Orta sahada gerçekleşen top kaybında, Muhammed baskını yaptı. Mehmet Yılmaz pasını verdi. Burak Mete vuruşunu yaptı ve golünü attı. Bigaspor skoru 7 0 yaptı.

Karşılaşmadan 7-0 galip ayrılan Bigaspor puanını 27 yaparken, ligdeki dokuzuncu mağlubiyetini alan Başişkele Doğantepespor ise 15 puanda kaldı.

KARAMÜRSELSPOR İKİ GOLLE KAZANDI

Haftanın bir diğer karşılaşmasında Kocaeli ekibi Karamürselspor evinde Bozcadaspor’u konuk etti. Karamürsel stadyumunda oynanan karşılaşmanın 12’inci dakikasında ev sahibi ekip Karamürselspor Mustafa Kaya’nın ayağından bir gol bularak karşılaşmada öne geçti. 44’üncü dakikada ise konuk ekip Bozcadaspor’da Mert Güneş kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. İlk devrenin ise kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmadı. Maçın ikinci devresine iyi başlayan ev sahibi ekip karşılaşmanın 47’inci dakikasında ilk golün sahibi Mustafa Kaya ile sonuca giderek farkı ikiye çıkardı. Gelen ikinci golle birlikte rahatlayan ev sahibi ekip kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Karşılaşmadan da 2-0’lık galibiyet ile ayrılan Karamürselspor puanını 23 yaparak rahatlarken, Bozcadaspor ise 16 puanda kaldı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10