Yozgatlılardan 'Arabaşı' gecesi

Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği Arabaşı Şöleni'ni önceki akşam 19.00-23.00 saatleri arası Çerkezköy Belediyesi Ve

Tekirdağ 10.02.2020 14:36:00 0
Yozgatlılardan

Çerkezköy Yozgatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 4. Arabaşı Çorbası etkinliğine Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, MHP Tekirdağ İl Başkanı  İlker Yücel, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve ilçe yönetimi, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve ilçe yönetimi, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün ve ilçe yönetimi, , İYİ Parti İlçe Başkan Vekili Nurettin Atmaca ve ilçe yönetimi, MHP’li Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Feyzullah Yorulmaz ve Emrah Sevinç,Çerkezköy Kuzey Kafkas Derneği Başkanı Emrullah Ataçay, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, Çerkezköy Samsunlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özden, Samsun Boyacılı Mahallesi Dernek Başkanı Mahmut Yavuz, STK temsilcileri,Çerkezköy ve bölgede yaşayan Yozgatlılar katıldı.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Gecede konuşan Çerkezköy Yozgatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emin Sungur, konuşmasına  Ozan Arif’in “Selamün Aleyküm Size” isimli şiirini okuyarak başladı. Sungur, Yozgat’ın Anadolu’nun tam merkezi, siyasi emeller dışında kimsenin uğrak yeri olmamış, elindeki imkanlar alınarak tarih boyunca kendisine bağlı olan illerin ilçesi pozisyonuna düşürülen, buna rağmen devletine asi durmayan, devletin ve milletin başı dara düştüğü zaman ‘vatan sağ olsun’ nidalarının ilk yükseldiği yer, nüfus kayıtlarına göre Türkiye’nin en çok şehit vermiş ili, yiğitlerin harman olduğu diyar olduğunu belirtti. Sungur “ Bizler Yozgatlılar Derneği olarak Mardinli’nin ağabeyi olduk, Vanlı’nın kardeşi, Elazığ’ın gakkoşu olduk, Erzurum’un dadaşı. Tokat’ın sırması olduk, Anadolu’nun gözbebeği olduk, nerede bir yetim üşüse bizim bağrımız üşüdü. Nerede bir garip üşüse, Çerkezköy Yozgatlılar Derneği’nin başı üşüdü. Her zaman ve her yerde ilk adımı atan  dernek yönetimime ve sizlere teşekkür ediyorum.Bu akşam etkinliğimize katılan herkese de ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

"BİZİM İÇİN HEMŞEHRİ DERNEKLERİ STK ÇOK ÖNEMLİ"

 

Sungur’un ardından Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram bir konuşma yaptı. Bayram konuşmasına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın selamlarını ileterek başladı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın hemşehri derneklerine, sivil toplum kuruluşlarına çok önem verdiğini dile getirdi. Enver Bayram, “Belediye Başkanımız Vahap Akay yoğun işlerinden dolayı burada olamadı. Emin Sungur kardeşime, yönetimine böylesine güzel bir gece düzenlediği için çok teşekkür ediyorum. Derneğinize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Çerkezköy’de hemşehri dernekleri ve sivil toplum kuruluşları bizim için çok önemli. Özellikle başkanımız bu konularda çok duyarlı ve hep yakın olmaya ve her türlü sorunlarını çözmeye çalıştı. Bu akşam sizler de buraya geldiniz. Taşın altına elini koyan yönetici arkadaşlarınıza sahip çıktınız. Sizleri içtenlikle kutluyorum” dedi.

 

 

FAHRİ YOZGATLILIK BERATI VERİLDİ

 

Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayramın konuşmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar ile Fatma Kaya’ya Fahri Yozgatlılık beratı verildi. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen etkinlikte katılımcılara Yozgat’ın yöresel yemeği olan Arabaşı Çorbası ikram edildi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10