"İşletmeler değişime ayak uydurmalı"

ÇTSO'da düzenlenen 'İşletme Okuryazarlığı Gelişimi Eğitimi'nde konuşan Finlit Partners kurucu ortağı Kaan Eran,"Trendlerin ve taleplerin değişmesinden dolayı işletmeler deği?

Çerkezköy 12.02.2020 16:07:00 0

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) bünyesinde, ‘İşletmeler İçin Avrupa Diyaloğunu Geliştirme’ AB Projesi kapsamında ‘İşletme Okuryazarlığı Gelişimi Eğitimi’ düzenledi.

EĞİTİM VERİLDİ

ÇTSO Seminer Salonu'nda dün 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen eğitim Finlit Partners Ltd. şirketinin kurucusu Ferhan Kaptan ve Finlit Partners kurucu ortağı Kaan Eran tarafından verildi. Eğitime, işletme sahipleri ve girişimciler, üst yönetim ve stratejik, finansal ve üretim yönetimini destekleyen uzmanlar ve ÇTSO üyesi KOBİ'lerden temsilciler katıldı. Katılımcıların iş ve büyüme kavramlarını anlama, organizasyonel yapı ve iş süreçlerini tasarlamanın önemi, büyüme stratejileri tasarlama konusundaki bilgilerini zenginleştirmeyi amaçlayan eğitimin konuları ise şöyle; İşletme Okuryazarlığı bilgisi, problemlerin geliştirilmesi ve problemlerin anlaşılması, problem çözme dinamikleri yaratılması, daha özel olarak sürdürülebilir büyüme için işletme yönetimi araçları.

“GÜÇLÜ OLAN DEĞİL DEĞİŞEN AYAKTA KALIYOR”

Finlit Partners kurucu ortağı Kaan Eran, katılımcılara AB uyum politikalarından bahsederken, işletmelerin fonksiyonlarının, iş planlarının, büyüme pratiklerinin hızlı bir şekilde değiştiğine dikkat çelti. Eran katılımcılara, “Ölçek ekonomisi şunu der; küçük olarak uzun vadede ayakta kalamazsınız. Bakkalların işleyişi marketlerin devreye girmesiyle değişti. Trendlerin ve taleplerin değişmesinden dolayı işletmeler değişime ayak uydurmalı.  Nüfusun artması çalışan sayısını artırıyor. Temel olarak artışı başlatan bir ivme var. Yatırım yaptığınızda giderleriniz artar. Dolayısıyla sizlerde başka şeyleri değiştireceksiniz. İşletmesel olarak düşüneceksiniz. Çünkü güçlü olan değil değişen ayakta kalıyor” diyerek değişimin önemine dikkat çekti.

“REKABET KAVRAMINI GÖZ ARDI ETMEYELİM”

Cumhuriyet kurulduğundan bu yana ülkemizin her yıl yüzde 5 büyüme hedefi olduğunu dile getiren Eran, işletmelerde büyüme ve yatırım sürekliliğinin önemine değindi. İşletmeler için ‘rekabet’ kavramının göz ardı edilemeyecek bir faktör olduğunun, rekabet kavramını doğru anlamak gerektiğinin altını çizen Eran, “Fiyat rekabeti eninde sonunda sizi bitirir. Bu nedenle işletmelerde uyum süreçleri, eğitimler, sektörel anlamda sağlanan standartlaşmalar önemlidir” dedi.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10