BSH Kavşağı'na altgeçit, İstasyon Mahallesi'ne üstgeçit yapılacak

Çerkezköy'ün içinden geçecek olan Yüksek Hızlı Tren Projesi ile birlikte Çerkezköy'de meydana gelebilecek ulaşım sorunlarının tespiti ve bu sorunların çözümü amacıyla Çerkezk?

Çerkezköy 12.02.2020 16:09:00 0
BSH Kavşağı

Yüksek Hızlı Tren Çerkezköy geçiş hattı dolayısıyla Çerkezköy Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Gümüş ve Nedim Yılancı, TCDD Modernizasyon Daire Başkan Yardımcısı Mücahit Lek, TCDD Genel Müdürlüğü Dış Kaynaklı Proje Koordinasyon Şube Müdürü Abdullah Çorak ile yüklenici firma yetkilileri katıldı.

 

 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜZERİNDE MUTABAKATA VARILDI

 

Toplantıda, Çerkezköy’ün içinden geçecek olan Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın beraberinde getireceği ulaşım sorunlarını en aza indirmek amacıyla ilçemizdeki iki adet hemzemin geçidin bulunduğu bölgelerde yapılması planlanan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Çerkezköy Belediyesi ve TCDD yetkilileri meydana gelebilecek sorunların çözüm önerileri üzerinde mutabakata vardı.

 

YAPILACAK ÇALIŞMALAR PROJELENDİRİLECEK

 

 BSH Kavşağı’ndaki hemzemin geçide ulaşımın, yapılacak olan altgeçit ile sağlanmasına karar verilen toplantıda; İstasyon mahallesindeki hemzemin geçitten sağlanan ulaşımın da spor salonunun olduğu noktadan yapılacak olan üstgeçit ile Hükümet Caddesi’ne bağlanması yönünde fikir birliğine varıldı. Toplantıda oluşturulan çözüm önerileri noktasında yapılacak çalışmalar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de katılacağı toplantıyla birlikte projelendirilecek ve protokol altına alınacak.

 

“ESKİ TREN YOLU HATTI YÜKSELECEK”

 

Toplantıyla alakalı açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Daha önceki açıklamalarda BSH kavşağı ve İstasyon Mahallesi Hikmet Uğraş Caddesi ve Hükümet Caddesi sorunumuzun olduğunu söylemiştik. BSH kavşağındaki talebimiz projede yeni tren hattı yukarıdan gidiyordu. Aşağıda eski tren hattı vardı. Biz yeni tren hattının altından geçip hemzeminin üstünden geçecek şekilde proje gelmişti. Bizde buna itiraz edip eksiklerini paylaşmıştık. Yaptığımız o görüşmeler olumlu noktaya geldi. Yeni bir kavşak planlaması ile yeni hat yukarıdan geçecek. Namık Kemal Bulvarı, Hayri Batur Caddesi ve Güveniş Caddesinden gelen sürücüler yeni tren yolunun altından geçecek. Eski tren yolu hattını ise biraz daha yukarıya kaldıracaklar. Üç gidiş üç geliş olacak şekilde 15/5 uzunluğunda iki şerit halinde eski tren yolu yukarıya kalkacak. Onların altından geçerek biz karayolunu bu cephede buluşturacağız. Yeni tren projesinde viyadük projesi biraz askıya alınınca eski tren yolu hattını yukarıya aldığımız zaman iki trenin de altından geçecek şekilde ilerliyoruz. Kısacası BSH kavşağında yeni tren yolunun altından geçeceğiz ve eski tren yolu hattı yükseltilecek. Onunda altından geçerek hemzemin geçitsiz iki tarafın ulaşımını sağlamış olacağız. Projede talebimiz de bu yöndeydi ve yeni bir kavşak oluşacak” dedi.

 

FAZLA ZARAR VERMEYECEK ŞEKİLDE PROJENİN TASLAĞI ORTAYA ÇIKTI

 

Hükümet Caddesindeki gelişmelerle ilgili de açıklamada bulunan Akay “ Hükümet caddesinde karakolun oradan dik bir viyadük planlanmıştı. Biz bunun mümkün olmadığını ve alternatif bir öneri sunmuştuk. Hükümet Caddesi devam edecek ve proje kapsamında güreş sahası ve halı sahanın olduğu kısımdan feragat edeceğiz. Oradan viyadük yükselecek ve demiryollarının indirme-bindirme sahası boşluğuna inecek. Geçişlerin tamamı demiryolları ve yüklenici firmaya ait şekilde olacak. Alternatif oyları Büyükşehir ve Çerkezköy Belediyesi tamamlayacak şekilde uzlaşma yolundayız. 29 Ekim Spor Kompleksine fazla zarar vermeyecek şekilde projenin taslağı ortaya çıktı.  Bir iki hafta içinde netleşecek ve karşılıklı mutabakat yapacağız” diye konuştu.

 

"DERDİMİZ BU PROJEDE TRAFİK SIKINTISI YAŞAMAMAKTIR"

 

Projenin gerçekleşme oranının yüzde 16 safhasında olduğunu kaydeden Akay “ Toplantıda yetkililere ‘ Çerkezköy’e ne zaman gelirsiniz’ dedim. Onlar ise bir ile bir buçuk sene arasında olduğunu söyledi. Çerkezköy’de söylediğim süre zarfında hızlı tren inşaatı hareketi göreceğiz. Hızlı tren geçecek biz nereden geçeceğiz demiştik. Bu sorumuzu cevap arıyorduk ve cevabımızı da aldık. Derdimiz Çorlu yolu ile Namık Kemal Bulvarının mezbaha kavşağı arasında engelsiz bir şekilde alttan yada üstten geçecek şekliyle bir proje ortaya koymaktı. Bizim üstten geçme planımız vardı. Treni yükselttiğimiz zaman üstten geçme planı ortadan kalktı. O zaman diğerini biraz daha yükseltin onun altından geçelim diye talepte bulunmuştuk. Derdimiz bu projede trafik sıkıntısı yaşamamaktır.Proje inşallah Çerkezköy’e hayırlı olur” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10