Türk Müziği Korosu kulakların pasını sildi

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu, Şef F. Fahrihan Ünsal yönetimindeki 2020 yılının ilk konserini önceki akşam saat 19.00'da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezinde verdi. Toplam 18 ölÃ?

Çerkezköy 13.02.2020 13:52:00 0
Türk Müziği Korosu kulakların pasını sildi

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Yeni Yıl Konseri’ne Çerkezköylü sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Türk Müziği’nin ölümsüz eserlerine ses veren Şef. F. Fahrihan Ünsal yönetiminde ve Engin Özden’nin sunuculuğunda gerçekleşen konsere, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı, Enver Bayram, Belediye Meclis Üyeleri, ve sanatseverler katıldı.

“İLK BÖLÜMDE SULTANİ YEGAH ESERLER YER ALDI”

 

İki bölüm olarak gerçekleşen Yeni Yıl Konseri'nde 18 Türk Müziği eseri seslendirildi. Türk Müziği Korosu’nun seslendirdiği Hacı Arif Bey’in Sultani Yegah Peşrevi, Bimen Şen’in “Al sazını seni sevdiceğim” isimli Sultani Yegah eserleri ile başlayan birinci bölüm solist Vahdettin Tan’nın seslendirdiği Cevdet Çağla’nın Sultani Yegah şarkısı “Kaçıncı fasl-ı bahar bu” adlı eser ile devam etti.  Ardından da solist Neşe Akay tarafından Ergüder Yoldaş’ın Sultani Yegah şarkısı seslendirildikten sonra Türk Sanat Müziği Korusu tarafından “Memleketim” isimli şarkı seslendirdi. Yesari Asım Arsoy’un eserlerinden “Biz Çamlıca’nın üç gülüyüz” ve Sultani Yegah şarkısı “Biz Heybeli’de her gece” ile Sadi Işılay’ın Sultani Yegah Sirto’su Türk Müziği Koro’su tarafından seslendirilerek Yeni Yıl Konseri’nin ilk bölümü sona erdi.

 

 

“İKİNCİ BÖLÜMDE HİCAZ ŞARKILAR”

 

Verilen kısa aradan sonra Bimen Şen’in Hicaz şarkısı “Acaba şen misiniz kederin var mı?” adlı eser ile Yeni Yıl Konseri’nin ikinci bölümü başladı. Ardından solistler Şehnaz Tuğran ve Uğur Hasan Tuz tarafından seslendirilen Muzaffer İlkar’ın Hicaz şarkısı “Gönlümün şarkısını gözlerinden okurum” adlı eser seslendirildi. Selahattin Pınar’ın Hicaz şarkısı “Bir bahar akşamı rastladım size” adlı eseri solist Hikmet Puza tarafından seslendirilirken Haydar Telhüner’in Hicaz Türküsü “Geceler yârim oldu” adlı eser ise koro tarafından seslendirildi.

 

“ATATÜRK TARAFINDAN TÜRK MUSİKİSİ’NE KAZANDIRILDI”

 

Konserin ikinci bölümü, Mahmut Demirtaş tarafından seslendirilen Dr. Alaeddin Yavaşça’nın Hicaz şarkısı “Gönlümü aldın güzel”, solist Nevzat Şenay Duran tarafından seslendirilen Azmi Tuğrul’un Hicaz Fantezi şarkısı “Doldur kadehi aşk için” şarkısı, Rojda Eryılmaz ve Emre Kesler tarafından seslendirilen Avni Anıl’ın Hicaz şarkısı “Gün be gün yaşanan o hatırayı” eserleri ile devam etti. Dinleyicilerin büyük keyif aldığı konserin son bölümünün kapanışında Türk Müziği Korosu tarafından Ali Rıza Bey’in Hicaz Şarkısı “Eğilmez başın gibi’, Sadettin Kaynak’ın Hicaz Türküsü “Ela gözlerine kurban olduğum” adlı eserler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Musikisi’ne kazandırılan Hicaz Türkü “Pencere açıldı Bilal oğlan’ adlı eser seslendirildi.

 

“YATIRIMLARIN YERİNDE OLDUĞUNU HER SEFERİNDE İSPAT EDİYORSUNUZ”

 

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun sunucusu Engin Özden‘nin davetiyle sahneye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’na ve Şef. F. Fahrihan Ünsal’a teşekkürlerini sunarak konuşmasına başladı. Birinci bölümde 8 eser, ikinci bölümde 10 eseri büyük bir keyif, ve hayranlıkla dinlediğini dile getiren Başkan Albayrak, “Bütün koroyu tebrik ediyorum iyi ki varlar. Bir tebriği ise yaptığımız yatırımın yerinde olduğunu her seferinde ispat eden sevgili Çerkezköylülere ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK”

 

Büyükşehir Belediye Meclisine çalışkan, Çerkezköy sevdalısı bir Belediye Başkanı seçtikleri için Çerkezköylüleri tekrar tebrik eden Başkan Albayrak,“İnşallah daha nice kültür etkinliğinde bir arada olacağız. Altı ay sonra Saray Kültür Merkezi tamamlandığı zaman bu bölgedeki dörtlü kültür sarayı tamamlanmış olacak. Çerkezköy her şeyin en güzeline layık. Tekirdağ her şeyin en güzeline layık” diyerek sözlerine son verdi.

 

“GURUR VE MUTLULUK İÇERİSİNDEYİZ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, özlenen Türk Müziği Korosu ekibinin güzel dinletisi için F. Fahrihan Ünsal ve ekibine, katılan herkese şükranlarını ve teşekkürlerini sundu. 2014 yılında göreve geldiğinde ilk konseri Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Akay, “Halk Eğitim Merkezi Salonu’nun artık Çerkezköy’e yeterli derecede hizmet ettiğini ve böyle bir salon ihtiyacı olduğunu konuşmaya başlamıştık. 2015 yılında proje yapmaya başlamıştık. 2016 yılında projeyi bitirdik. 2017 yılında ihaleye çıktık. 2018 yılı olduğunda ise inşaat yükselmeye başlamıştı. Ardından 2019 yılı Mayısında konser yapacağız demiştik. Daha sonra Kasım dedik. 2020 yılı Şubat ayına nasip oldu. Biraz aksamalar yaşansa da bu güzel gösteriyi, bu güzel salonda yapıyor olmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi. “Çok güzel kültür etkinliklerini Atatürk Kültür Merkezi’nde adına yakışır şekilde Çerkezköylülerle buluşturmaya devam edeceğiz.” diye konuşan Başkan Akay, Çerkezköylüleri bu birlikteliğe, güzelliğe ve kültür coşkusuna katılmaya bir kere daha davet ettiğini belirterek konuşmasını bitirdi. Yeni Yıl Konseri’nin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay koroda bulunanlara çiçek takdim etti.

KORODA YER ALAN SESLER

 

Şef F. Fahrihan Ünsal yönetiminde sahne alacak olan Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nda “solist Ahu Demirci, Zeynep Ergin, Aynur Genç, Deniz Kasal, Dilek Kaya, Emel Başarır, Fatma Aybars, Güngör Baştürk, Hatice Dağlı, Hidayet Obdan, İnci Yılmaz, Melek Gürses, Müzehher Girgin, Naciye Biber, Neşe Akay, Revasiye Altıntaş, Rojda Eryılmaz, Serhan Muştu, Serpil Solmaz, Sevgi Terzi, Seyhan Gabralı, Şehnaz Tuğran, Şerife Çelik, Şükriye Mermi, Zekiye Koçak, Zeliha Firidin, Zümrüt Arıcan, Bahriyar Karakaş,Bahri Eryılmaz, Emre Kesler, Ergin Özden, Fadıl Akay, Fevzi Canbak, Fikret Puza, Mahmut Demirtaş, Muzaffer Kartal, Nevzat Duran, Oğuz Gökdemir, Oktay Aybars, Ufuk Koroğlu, Uğur Hasan Tuz, Utku Hasan Tuz, Utku Tüfekçi, Vahdettin Tan, Volkan Avcu görev alırken, kemanda Ayhan Çakır, Kanunda Turgut Özüfler, kemençede Ömer Taşçıoğlu, çelloda Serdar Açın, mandolinde Hüseyin Yeğen, Klarnette İsmail Çetin, udda Musa Kaya, Darbukada Muzaffer Bayraktar, Neyde Nazım Kuru görev aldı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10