NKÜ hastanesinde açılış yapıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Hastanesinde Kemoterapi Birimi, Psikiyatri Servisi ve İnme Merkezinde açılış gerçekleşti.

Tekirdağ 13.02.2020 13:58:00 0
NKÜ hastanesinde açılış yapıldı

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Açılış törenine Tekirdağ Vali Yardımcısı Murat Eren, NKÜ Rektörü Prof Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker, ve Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, NKÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilda Turgut, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr.Tülin Yıldız, Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat Altıntaş, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Berna Erdal, Akademisyenler, hayırseverler, basın mensupları ve idari personel katıldı.

 

82 YATAK BULUNUYOR

 

Yetkililer yaptıkları açıklamada  “ Açılışı gerçekleştirilen Kemoterapi Birimi Bekleme Salonu ve Psikiyatri Kliniği Bekleme Salonu ile bahçe düzenlemesi hasta ve hasta yakınlarının muayene ve tedavi sırası beklerken sıkılmamalarını, aydınlık, ferah ve konforlu bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamak üzere yeniden tasarlanıp hayırseverlerimiz tarafından tefrişatı gerçekleştirilerek donatıldı.  Nöroloji Yoğun Bakım dâhilinde açılan İnme Merkezi ise Trakya’da tek oldu. 8 yatak kapasitesine sahip İnme Merkezinin Tekirdağ’da açılması, daha evvel İstanbul’a yönlendirilen acil felçli hastaların zamanla yarıştıkları kritik ilk 5 saati yolda kaybetmemeleri için çok önemli ve hayati bir rol oynayacak.Merkezin daha sonra bir eğitim merkezine de dönüşmesi planlanıyor. Üniversite Hastanesinin diğer yoğun bakım üniteleri ise toplamda 82 yatak kapasitesine sahip bulunuyor” dedi.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Açılış töreninde hayırseverlere bağışları dolayısıyla teşekkür plaketlerini Vali Yardımcısı Murat Eren, Rektör Mümin Şahin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker ve Başhekim Doç. Dr. Nejat Altıntaş takdim etti. Toplu açılışı temsilen Kemoterapi Birimi önünde gerçekleşen kurdele kesim töreninin ardından daha sonra hep birlikte açılışı yapılan birimler gezildi. Kemoterapi ve Psikiyatri Birimlerinde yapılan tefrişat düzenlemeleri hakkında Başhekim Doç. Dr. Nejat Altıntaş bilgi verirken, İnme Merkezi’nin ziyareti sırasında ise Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilda Turgut, Rektör Şahin ve diğer ziyaretçilere bilgilendirmede bulundu.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10