Çerkezköy'de hamsi yüzleri güldürdü

Karadeniz'de son günlerde hamsinin bol çıkması Çerkezköy'deki balıkçı tezgahlarında da fiyatlara yansıdı. Hamsinin kilosunun 25 TL'den 10-15 TL'ye düşmesi vatandaş ve esnafın yÃ

Çerkezköy 14.02.2020 13:08:00 0
Çerkezköy

Karadeniz'de bu yıl bol miktarda avlanan hamsi, hem balıkçıların hem de tüketicilerin yüzünü güldürdü. Hamside yaşanan bolluğun ardından fiyatların düşmesiyle vatandaşlar, balıkçı tezgahlarına akın etti. "Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı, balık lezzetlendi" diyen balıkçı esnafı, satışlardan memnun.

 

10-15 TL’YE ALICI BULUYOR 

 

Çerkezköy Kapalı Pazar yerinde bulunan balık tezgahları da hamsiyle doldu. Havaların soğumasıyla hem hamsi bollaştı hem de lezzeti arttı. Balıkçıların ağlarına takılan hamside bolluk yaşanınca kilosu 10-15 TL’ye kadar düştü. Hamside yaşanan bolluğun ardından fiyatların düşmesiyle vatandaşlar da balıkçı tezgahlarına akın etti.

 

BU HAFTA HERKES DOYA DOYA HAMSİ YEDİ

 

Çerkezköy Balıkçılık Sahibi Bekir Sal, son haftalarda tezgahlarda en bol hamsinin yer aldığını ve bu nedenle de fiyatların 10-15 TL’ye kadar düştüğünü kaydetti. Sal “Bir süredir kilosu 20-30 TL arası değişen fiyatlarla satılan hamsi bu hafta bol çıkınca tezgahlarımız da şenlendi. Balık severler de bol bol hamsi yeme keyif yaşadı. Fiyatların düşmesi bizlerin de satışını artırıyor, pahalı olduğu zaman satış az oluyor. Temennimiz bu fiyatların bir süre daha böyle sürmesi” diye konuştu. 

 

HAMSİNİN FİYATININ DÜŞMESİ YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

 

Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık sahibi Cenk Diş de “Geçen hafta hamsi 20-25 TL’den satılıyordu. Ancak bu hafta bol hamsi çıkınca fiyatlar da düştü. Fiyatların düşmesi bizleri memnun ettiği gibi vatandaşı da memnun ediyor. Bu hafta en çok bol olarak hamsinin çıkması hamside fiyatları kayda değer şekilde düşürdü. Çerkezköylü balıkçılar olarak en azından balık fiyatlarının bu günkü gibi bir süre daha ucuz seyretmesini temenni ediyoruz ve fiyatlar düşük olunca da vatandaşın balığa olan talebi artıyor. Bizler de bu durumda memnun oluyoruz. Biz Çerkezköylü balıkçılar olarak haftanın yedi günü sabah saat 08.00 ile akşam saat 22.30’a kadar Kapalı Pazar yerinin Küçük Sanayi’ye bakan kısmında balıkçılar çarşısında halkımıza hizmet veriyoruz. Bu yıl hava koşulları nedeniyle denizlerin fazla serin olmaması nedeniyle tezgahlarımıza beklediğimiz şekilde balık çeşidi gelmedi yani az balık çıktı ve bu yıl önceki yıllara baktığımızda bazı balık çeşitlerindeki fiyat yüksekliği bundan kaynaklanıyor. Bu hafta hamsinin bol çıkması ile fiyatının düşmesi yüzümüzü güldürdü. Mevsim itibariyle hamsi tam yenecek lezzette. Herkese tavsiye ederim” dedi. 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10