Mavi Marmara 10.yılında Tekirdağ'da anıldı

İşgal altında olan Kudüs ve '10. Yılında Mavi Marmara ve Şehitlerini Anma'  programlarının ilki Tekirdağ'da düzenlendi. Programda Mavi Marmara'da şehit düşenler anılırken özg

Tekirdağ 16.02.2020 17:12:00 0
Mavi Marmara 10.yılında Tekirdağ

Özgür Kudüs davası ve şehitlerini anmak amacıyla İHH İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılını ‘Mavi Marmara Yılı’ ilan etti. İHH tarafından düzenlenecek olan ‘10. Yılında Mavi Marmara ve Şehitlerini Anma’ programı ve etkinlikleri toplamda 9 farklı ilde gerçekleşecek. Bu programların ilki ise Tekirdağ’da gerçekleştirildi. Tekirdağ Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda 15 Şubat Cumartesi günü gerçekleşen programa Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Sosyal Doku Onursal Başkanı Nureddin Yıldız, Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız,  AK Parti Çerkezköy ilçe eski başkanı ve meclis üyesi Sait Yazı, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Mehmet Han Atbaşı, Ercan Bulduk, Çerkezköy’den bazı STK'ların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“TARAFIMIZ HAKKIN, ADALETİN, İNSANLIĞIN TARAFIDIR”

 

Programın açılışını Tekirdağ İHH İl Başkanı Süleyman Çalışkan yaptı. Dokuz seri program olarak gerçekleşecek anma organizasyonun ilkinin Tekirdağ’da yapılmasının gururu içinde olduğunu aktaran İl Başkanı Çalışkan, “Tekirdağ özgür Kudüs sevdalıları olarak, Mavi Marmara Gemisi hala yolunda yürüdüğünü ve bu yolculuğun özgür Kudüs hayalimizin gerçekleşmesiyle son bulacağına inanmaktayız. Nefesimiz ve gücümüz yettiği kadar tarafımız; hakkın, adaletin, insanlığın tarafıdır. Tarafımız, hiçbir çocuk ağaç altında donmasın diye mücadele tarafıdır.” diye konuştu.

 

“ÜMMET OLURSAK İNSANLIK KURTULUR”

 

“Ümmet olma bilincimizi kuşanmamızın vaktidir.” diyen İl Başkanı Çalışkan sözlerini söyle tamamladı: “Çünkü ayrışırsak gücümüz azalır. Ve düşmana gerek kalmadan nesillerimiz ifsad olur. Ümmet olursak insanlık kurtulur. Ümmet olursak değil 100 yıllık planlar bin yıllık planlar paçavra olur. Çünkü bir tarafın arkasında Allah varsa diğeri bertaraf olmak zorundadır. Nefesimizin yettiği kadar Filistin’in özgürlüğü için çalışmaya devam edeceğiz.”

 

“ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Daha sonra kürsüye konuşmasını yapmak üzere Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel çıktı. Necip Fazıl Kısakürek’in “Üzülme bu davanın sahibi haktır. Hak olan davada zafer muhakkaktır” sözleriyle konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Yüksel, bu dava uğrunda 10 şehit, 56 gazi ve 72 yıldır da binlerce şehidin olduğunu hatırlattı.  Başkan Yüksel, “Bizler üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz. Sözlerimi daha fazla uzatmayacağım. Hazreti Ali diyor ki ‘Bir gün aslan gibi yaşamayı bin yıl kuzu gibi yaşamaya tercih ederim.’ Allah’ın izniyle bu ümmet bin yıldır aslan gibi yaşıyor. Bundan sonra da öyle yaşayacak” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

 

“SADECE GAZZE’DEKi ÇOCUKLARA ULAŞMAK İSTİYORDU”

 

Mavi Marmara’da yaşananları hatırlatmak amacıyla izlenen sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım o gece yaşananlarla ilgili anları hatırlattı. Sözlerine “O gün güzel bir gündü. Şehitlerin olduğu yerler gerçekten güzeldir” diye başlayan Genel Başkan Bülent Yıldırım, “Mavi Marmara’da Erdemliler İttifakı vardı. Birçok dinden, birçok milletten insan sadece Gazze’deki çocuklara ulaşmak istiyordu. O gece biz sadece 10 şehit vermedik. 16 şehit verdik. Türk Deniz Kuvvetleri yardımımıza gelmesin diye İskenderun’da PKK aracılığıyla askerlerimiz şehit edildi. Şehitler, yaralılar verdik. Ama tüm dünyayı ayağa kaldırdık” ifadelerini kullandı.

 

“İSRAİLİ REDDEDİYORUZ”

 

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:“Tüm dünya onların gerçek yüzlerini gördü. En büyük kayıpları ne oldu? Türkiye’yi kaybettiler! Ama Allah’ın izniyle Türkiye bilinçleniyor. Zalime karşı mazlumun yanındayız. Birileri diyor ki ‘İkili devlet! Filistin de olsun İsrail de olsun’ Onu da kabul etmiyoruz. İsrail’in çok yakında Kudüs’ten kovulduğunu hep beraber göreceğiz. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. İnsanlık için, ümmet için ve mazlumlar için Kudüs’ün kurtuluşu için yürümeye söz veriyoruz.”

 

 

“KUDÜS 103 SENEDİR İŞGAL ALTINDA”

 

Mavi Marmara şehit cenazelerinin Fatih Camii’ne geldiği güne işaret eden Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız, “Şehitlerimizin ardından yürüdüğümüz o günü hatırlayın. Allah, her daim onların izinden gitmeyi nasip etsin. Kudüs 103 senedir işgal altında. Düşmanlarımızın gücü, bizim parçalanmışlığımızdan kaynaklanıyor.” diyerek işgal altındaki Kudüs için birlik olmaya davet etti.

Tekirdağ Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen Kudüs ve Mavi Marmara Şehitleri programı, Grup Genç’in konseri ile son buldu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10