"Sanayimizi geliştirirken çevremizi de koruyacağız"

Çorlu TSO'da yapılan çalıştayda konuşan Meclis Başkanı Erdim Noyan, "Sanayicileri çevreyi kirleten potansiyel suçlu olarak görmek doğru değildir. Biz sanayimizi geliştirirken çevremizi de koruyaca

Çorlu 19.02.2020 12:29:00 0

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve Can Tekstil Entegre Tesisleri ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi işbirliğinde Oda binasında 18 Şubat 2020 Salı günü “Tekstilde Temiz Üretim Uygulamalarında Yenilikçi Sürdürülebilir Yaklaşımlar” çalıştayı gerçekleşti. Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan’ın katıldığı çalıştayın moderatörlüğünü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker gerçekleştirdi.

 

“ÜNİVERSİTE SANAYİCİ İŞBİRLİĞİ İLE DOĞAYI KORURUYACAĞIZ”

 

Çalıştayın açılış konuşmasında Çorlu bölgesinin, ülkenin en önemli sanayi sektörlerinden olan tekstil sektörünün başkenti konumunda olduğunu dile getiren Erdim Noyan, “Ülkemiz sanayisinde tekstil sektörü ihracat ve istihdam açısından en önemli sektörlerin başında gelmektedir. Tekstil sektörü ile çevre arasında adeta bir tercih algısı oluşturulmaktadır. Özellikle Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde bölgemizde kurulan OSB’ ler ve Ortak Arıtma Tesisleri ile Derin Deşarj Projesinin yapımı devletin verdiği kredi ile bölgemiz sanayicileri tarafından yapılıyor. Geçmişte yapılan çevresel yanlışlardan dolayı sanayiyi ve sanayicileri çevreyi kirleten potansiyel suçlu olarak görmek doğru değildir. Geçmişte yapılan çevresel yanlışlardan dolayı sanayiyi ve sanayicileri çevreyi kirleten potansiyel suçlu olarak görmek doğru değildir. Biz sanayimizi geliştirirken çevremizi de koruyacağız.  Özellikle yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve bugün olduğu gibi üniversite-sanayici işbirliğinin gelişimi doğayı korurken, sanayinin gelişimine de büyük katkı sağlayacaktır.” dedi. Erdim Noyan, sanayi ve çevre arasında tercih yapmadan, çevreye zarar vermeden sanayiyi geliştirmek zorunda olduklarına vurgu yaparak sözlerini bitirdi.

 

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10