Mera Islah Projesi'nde gübre dağıtımı sona erdi

Hayvan yetiştiricilerini desteklemek amacıyla 5 yıl önce başlatılan "Mera Islah Projesi" kapsamında 18 kırsal mahallede gerçekleştirilen gübre dağıtımı son buldu. Bu kapsamda toplam 115 bin kilogram

Tekirdağ 20.02.2020 13:18:00 0
Mera Islah Projesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıl önce hayata geçirilen ve il genelindeki meralarda verimin 4 kat attırılmasını sağlayan Mera Islah Projesi kapsamında 17 Şubat’ta başlayan ve toplam 18 kırsal mahallede gerçekleştirilen gübre dağıtımı sona erdi. Hayrabolu ilçesinin Cambazdere, Susuzmüsellim,  Süleymanpaşa ilçesinin Selçuk, Taşomurcu ve Malkara ilçesinin Ahievrenli mahallesi’nde gerçekleştirilen dağıtımların ardından son bulan proje kapsamında toplam 115 bin kilogram gübre dağıtımı yapıldı.

“BÖLGEMİZ TARIM VE HAYVANCILIKTA ÖNEMLİ KONUMDA”

Gübre dağıtım programında konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin en büyük mera ıslah projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Albayrak, “Tarım ve hayvancılık bizim en önemli vizyonlarımız arasında. Tekirdağ, verimli toprakları ve hayvan hastalıklarında ari bölge olması nedeniyle Türkiye’deki şehirler içerisinde önemli bir konuma sahip. Yapılan desteğin hayırlı olmasını dilerim. Hayvancılığa desteklerimiz devam edecek” dedi.

Gübre Dağıtım törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Sertaç Balyemez, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10