Eğitim-İş'ten Çerkezköy'de Tolga Çandar konseri

Eğitim-İş Sendikası ilçe temsilcilikleri tarafından düzenlenen Tolga Çandar konseri geçtiğimiz akşam Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşti. Konserde seslend

Çerkezköy 20.02.2020 14:46:00 0
 Eğitim-İş

Geçtiğimiz akşam Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde Eğitim-İş Çerkezköy, Saray ve Kapaklı temsilcilikleri tarafından Tolga Çandar konseri düzenlendi. Sendikalı sendikasız çok sayıda eğitim emekçisi öğretmeni bir araya getiren konsere, Eğitim-İş Sendikası Tekirdağ İl Başkanı Hüseyin Eren,  Çerkezköy Eğitim İş Sendikası İlçe Temsilcisi Mehmet Tabak ve İlçe temsilciliklerinden sendikalı öğretmenler katıldı. Konserden önce Eğitim-İş Sendikası tanıtım filmi gösterildi. Sevilen halk türküleri ve Çandar’ın mizahi bir dille anlattığı anılarını dinleyen öğretmenler geceden mutlu ayrıldı.

 

“BİRLİKTE HAREKET ETMEYE DAVET EDİYORUM”

 

lonserden önce Eğitim-İş Sendikası Tekirdağ İl Başkanı Hüseyin Eren bir konuşma yaptı. Eren konuşmasında “Hepiniz bu anlamlı geceye katıldığınız için teşekkür ederim. Eğitim-İş Sendikası’nın kurulduğu 2005’ten bu yana laik, demokratik, ulusal değerlere saygılı, Atatürk devrimciliğinin üzerine kurulu bir sendikal emek mücadelesi veriyoruz. Tüm eğitim çalışanlarının, aynı çatı altında toplandığı günü de hayal ediyorum. Dilerim o günleri de ileride tüm eğitim emekçileri görürler. Bizlerin, öğretmenler odasında sorunları aynı, çözüm yollarımız belli ama bu politik parçalanmalar hepimizi güçsüz kılmaktadır. Buradan tüm eğitim emekçilerini, en azından çeşitli olaylarda birlikte olmaya, birlikte hareket etmeye davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

“HEPİNİZ CAN DOSTUMSUNUZ”

 

Konser müzik öğretmenlerinin hoş geldiniz türkülerini seslendirmesiyle başlarken, daha sonra ise alkışlar eşliğinde ünlü sanatçı Tolga Çandar sahneye çıktı. Çandar, türküleri söylemeye başlamadan önce salonda bulunanları selamdı. Salondakilere “Hepiniz benim can dostumsunuz.”  diyerek seslenen Tolga Çandar, “Canlar Merhaba”  adlı selamlama türküsünü seslendirdi. Hasan Ali Yücel ile Neyzen Tevfik’in arasında geçen bir kıstası anlatan Çandar ardından “Yörük Ali” türküsü ile konsere devam etti. Seslendirdiği türkülerin arasında hatıralarını mizahi bir dille anlatan Çandar, “Kerimoğlu Zeybeği”, “Nesini söyleyim canım efendim”, “Seher Yeli” gibi birçok sevilen halk türküsünü seslendirdi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU 


0282 726 91 91
0282 747 65 10