Senfonik Destan Çorlu'da sahnelendi

"19'dan Çok Önce, 23'ten Sonsuza" Senfonik Destan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Süleymanpaşa, Çerkezköy ve Kapaklı'dan sonra Çorluâ€?

Süleymanpaşa 26.02.2020 15:00:00 0
Senfonik Destan Çorlu

"19'dan Çok Önce, 23'ten Sonsuza" Senfonik Destan kon seri önceki akşam Çorlu 15 Temmuz Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Özgün müziklerini şef Musa Göçmen'in bestelediği, anlatı metnini Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve müzisyen Boğaçhan Sözmen'in kaleme aldığı "19'dan Çok Önce, 23'ten Sonsuza" Senfonik Destan konserinde, Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihninde 1919'dan çok önce oluştuğu ve 1923'ten sonsuza kadar uzanacağı, destansı bir dille ve dönemin şahitlerinin anılarından yola çıkılarak anlatılıyor. Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Baro Başkanı Av. Sedat Tekneci, siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 

“ŞEHRİMİZ KÜLTÜR SANATIN ÖNEMLİ ADRESLERİNDEN”

 

Konserin açılışında konuşan Başkan Kadir Albayrak, "Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet değerlerine bağlılığımızın bir ifadesi olarak "1919'dan Çok Önce, 1923'ten Sonsuza Senfonik Destan" konserlerine Çorlu konserimizi de eklemiş bulunuyoruz. Tekirdağ her geçen gün büyümeye, gelişmeye devam ediyor. Şehrimiz artık kültür-sanat etkinliklerinin önemli adreslerinden biri oldu.” dedi. Albayrak, katılım sağlayan herkese eşlik ettikleri için teşekkür etti.

 

“DÖNEM ŞARKILARI DA SESLENDİRİLDİ”

 

Şef Göçmen'in yönettiği senfonik orkestra konserinde ayrıca, dramatik anlatıya özgün bestelerin yanı sıra Bülbülüm Altın Kafeste, İzmir'in Kavakları, Bu Gece Gelem Size Yar, Kimseye Etmem şikâyet gibi dönem şarkıları da seslendirildi. Yaklaşık 2 saat süren Senfonik Destan'ı vatandaşlar ayakta alkışladı. "19'dan Çok Önce, 23'ten Sonsuza" Senfonik Destan Konserinin bitiminde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Şef Musa Göçmen ile Devlet Sanatçısı ve Müzisyen Boğaçhan Sözmen'e birer çiçek vererek kendilerini performanslarından dolayı tebrik etti.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10