Tekirdağ'a 3 şehit ateşi düştü

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden Tekirdağlı Piyade Onbaşı Nihat Kara,  Uzman Onbaşı Recep Bekir ile sözleşmeli er Birhan Er'in Tekirdağ'da yaşayan ailelerine a

Çerkezköy 28.02.2020 13:49:00 0
Tekirdağ

Suriye'nin İdbil kentinde düzenlenen hava saldırısında Tekirdağ 3 şehit verdi.  Şehit Piyade Onbaşı Nihat Kara'nın Saray'daki, Uzman Onbaşı Recep Bekir'in Ergene'deki ve sözleşmeli er Birhan Er'in Çorlu'da yaşayan ailelerine acı haberi, askeri yetkililer verdi.

 

YARALANDI, GÖNÜLLÜ OLARAK İDLİB'E GİTTİ

 

Şehitlerden Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara'nın Saray ilçesinin Büyükyoncalı Mahallesi'ndeki evine büyük Türk bayrağı asıldı.Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, şehidin evine giderek ailesine taziyede bulundu. Acı haberi alan şehidin annesi İhbar  ile babası Kemal Kara gözyaşları döktü. Kara ailesini yakınları sakinleştirmeye çalışırken, şehidin evinin yanında ambulans hazır bekletiliyor. Şehit Nihat Kara'nın ailesinin 3 çocuğundan ikincisi olduğu, 2018 yılında uzmanlık sınavını kazandığı öğrenildi. Geçtiğimiz yıl Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen operasyonlarda kolundan yara alıp gazi olan Kara'nın Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki birliğinden 2 gün önce gönüllü olarak İdlib'e gittiği kaydedildi.

 

 

"SEFER BİZİM ZAFER ALLAH'IN"

 

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Saraylı 24 yaşındaki Piyade Onbaşı Nihat Kara’nın sosyal medya hesabından İdlip’te paylaştığı silah arkadaşları ile çekildiği fotoğraf ve Suriyeli çocuklarla futbol oynadığı görüntüler yürek dağladı. 18 Şubat tarihinde silah arkadaşlarıyla birlikte fotoğraf çektirip sosyal medya hesabından şehit Kara " Sefer bizim, zafer Allah'ın" notunu paylaşmıştı.

 

 

ATEŞ DÜŞTÜ

 

Şehit Uzman Onbaşı Recep Bekir'in Ergene ilçesindeki ailesine acı haberi yetkililer verdi. Şehidin Yeşiltepe Mahallesi Bayır sokaktaki evine Türk bayrağı asılırken, Vali Aziz Yıldırım ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Mahalle sakinleri de evin önünde toplanarak ailenin acısını paylaştı.

Şehitlerden sözleşmeli er Birhan Er'in Çorlu Şeyh Sinan Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit haberini alan anne Bayriye, baba İhsan Er, büyük üzüntü yaşadı.Şehidin evine büyük bir Türk bayrağı asılırken, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kaymakam Cafer Sırılı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Çelik, aileye taziye ziyareti gerçekleştirildi.  Sağlık ekipleri de şehidin evinin önünde hazır bekletiliyor. Acı haberi alan şehidin komşuları da evlerinin balkon ve pencerelerine Türk bayrakları astı.

 

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAKLAR

 

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Recep Bekir'in Cumartesi günü ikindi namazına müteakip Cumhuriyet Mahallesi Abdulkadir Geylani Camiinden kaldırılıp Yeşiltepe Mezarlığına defnedilecek. İdlib'te yaşanan saldırı sonrası şehit olan Birhan Er'in cenazesi Vergi dairesi karşısında bulunan Hacı Mehmet Şirikçi Camiinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Çorlu Şehitliğine defnedilecek. Saray Büyükyoncalı şehit Nihat Kara ise öğle namazına müteakip Büyükyoncalı Aziziye mahallesi camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Büyükyoncalı mezarlığına defnedilecek.

 

VALİ YILDIRIM'DAN TAZİYE MESAJI

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım yaptığı taziye mesajında " Türkiye’nin milli güvenliğini sağlamak, barış ve huzuru korumak için Suriye’nin İdlib bölgesinde görev yapan Mehmetçiğimize rejim unsurları tarafından hava saldırısı yapılmıştır. Bu menfur saldırı neticesinde Tekirdağ’da ikamet eden Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara,  Piyade Uzman Onbaşı Recep Bekir ve Piyade Uzman Onbaşı Birhan Er olmak üzere 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, şehitlerimizin yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.Milletimiz, bu alçak saldırı karşısında her zaman olduğu gibi milli ve ortak bir duruş sergileyecektir. Allah ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10