Çerkezköylü  master chef'lerden büyük başarı

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2020 uluslararası yemek yarışmasından 6 madalya ile döndü. Turnuvaya iki ekip olarak katılan Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik A

Çerkezköy 2.03.2020 16:32:00 0
Çerkezköylü  master chef

Türkiye'deki önemli şefleri, gıda tedarikçilerini ve gastronomi sektörüne yön veren kişileri bir araya getiren 'Uluslararası İstanbul Culinary Cup' etkinliği 29 Şubat-1 Mart tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı.

ÜÇ ÖĞRENCİ ALTIN MADALYA KAZANDI

 Aşçılar Derneğinin Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği International Istanbul Culinary Cup 2020 Uluslararası Yemek Yarışmasına Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi altı öğrenci ile katıldı. 33 liseden 132 öğrencinin mücadele ettiği yarışmada Aysu Kapsız ' Ricotta peynirli füme somon cheesecake' ile başlangıç yemeğinde, Aleyna Akar ' Kajın soslu incir chutney eşliğinde somon' ile ana yemek kategorisinde ve Aylin Akyıldız 'Rom ve karamel soslu ananaslı ters yüz kek' ile tatlı kategorisinde birinci olarak altın madalya kazandı.

BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİLER

Yarışmada  Çağla Yorulmaz 'Karides ve levrek dolgulu domates soslu kabak patlıcan tempura' ile başlangıç yemeği kategorisinde, Ayşenur Akdemir ise ' Çıtır bademli brandy krema soslu levrek' ile ana yemekte ve Ceren çakır ise 'Orman meyveli milföy pasta' ile tatlı kategorisinde ikinci oldular.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Öğrenciler madalya ve kupalarını aldıktan sonra yaptıkları açıklamada “ Çerkezköy’e başarı ile döndüğümüz için çok mutluyuz. Bizlere her zaman desteğini esirgemeyen Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e, okul müdürümüz Tuğrul Selimoğlu' na, Okul Aile Birliği üyelerine ve bölüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10