NKÜ'de 'Peygamberimiz (SAV) ve Gençlik' konferansı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrenci toplulukları ile sivil toplum kuruluşlarının Tekirdağ temsilcilikleri tarafından 'Peygamberimiz (SAV) ve Gençlik' konulu konferans düzenlendi.

Tekirdağ 3.03.2020 15:06:00 0
NKÜ

NKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bağlı öğrenci topluluklarından Genç Gönüllüler Topluluğu, Medeniyet ve Düşünce Topluluğu, Yeniler Topluluğu ile Ensar Vakfı, Tekirdağ Genç İHH, İlim Yayma Cemiyeti Tekirdağ Şubesi ve Tekirdağ TÜGVA’nın birlikte düzenlediği konferans NKÜ Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin de açılış konuşması yaptı ve Peygamber (SAV) Efendimizin gençler için rol model olduğunu vurgulayarak, konferansın konuşmacısı Emekli Müftü ve Müderris Ahmet Akgül’ün NKÜ öğrencilerine vereceği konferans ile bunu bir kez daha hatırlatacak olmasından dolayı memnuniyetini ifade etti.

 

"AMELSİZ İNSAN MEYVESİZ AĞACA BENZER"

 

Emekli Müftü Ahmet Akgül verdiği konferansta “Bugünün gençleri yarının anne - babaları ve öğretmenleridir. Eğitimin temeli ise edep ve ahlaktır. Ahlakın kaynağı da din ve nübüvvettir. Sağlam zemine oturtulmuş İslam akidesi de evvela gençlerimize verilmelidir” diyerek “İmanınızı hayatınıza yansıtın. Amelsiz iman, meyvesiz ağaca benzer” dedi.

Haber/Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10