Zehirlenen öğrenciler hastanelere kaldırıldı

Çerkezköy Kızılpınar Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu'nda velilerin düzenlediği kermesten yemek yiyen 84 ilkokul öğrencisi fenalaşarak gıda zehirlenmesi şüphesiyle kaldırıldık

Çerkezköy 4.03.2020 12:55:00 0
Zehirlenen öğrenciler hastanelere kaldırıldı

 

 

Kızılpınar Mahallesi’ndeki Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’nda okul aile birliği tarafından kermes düzenlendi. Bazı öğrenciler kermeste yedikleri yemekten sonra mide bulantısı ve kusma şikayeti yaşamaya başladı. Öğretmenlerin haber vermesi üzerine okula çok sayıda ambulans sevk edilirken, ard arda okula giren ambulansların ardından veliler de okula koştu.

 

 

SORUŞTURMA BAŞLATTI

Gıda zehirlenmesi vakasıyla Çerkezköy Devlet Hastanesi, Optimed Hastanesi, İrmet Hastanesi ve Çorlu Devlet Hastanesine sevk edilen 84 öğrenci bu hastanelerde tedavi altında alındı. İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın talimatı ile Çerkezköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkileri yiyeceklerden numune alırken Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Zehirlenme haberini alan veliler ise okula koşarak çocuklarını alıp kimisi evine kimisi de kendi imkanları ile hastaneye götürdü. Zehirlenmeye neyin yol açtığı ise yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacak.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10