Aybars: Kırklareli tarihini daha iyi öğrendik

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla Kırklareli'ne Kültür Gezisi düzenledi. Çerkezköy Kadın Meclisi Başkanı Fatma Aybars düzenledikleri KÄ

Çerkezköy 9.03.2020 14:30:00 0
Aybars: Kırklareli tarihini daha iyi öğrendik

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Aybars, Kırklareli’ne düzenledikleri Kültür Gezisi ile ilgili yaptığı açıklamada  “Kırklareli Kültür Gezisi için bizlere araç tahsisinde bulunan Belediye Başkanımız Vahap Akay başta olmak üzere Kırklareli Kültür Gezisi programı konusunda bizlere öncülük eden Kent Konseyi Başkanımız Tuncay Üstünol’a çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

 

“ATATÜRK EVİ ZİYARETİMİZDE ÇOK HEYECANLANDIK”

 

Aybars, gezi’de Kırklareli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Belgin Göç ve yönetim kurulu üyelerinin kendilerini karşıladıklarını ve onların rehberliğinde gezi programını gerçekleştirdiklerini söyledi.  Kültür Gezisi’ne ilk olarak Kırklareli Aşağı Pınar Açık Hava müzesini ziyaret ederek başladıklarını aktaran Fatma Aybars, “Burada bizlere Kırklareli Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Erdoğan Kantürer ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Biçer müze hakkında bilgilendirmede bulundu. Daha sonra Kırklareli Atatürk Evi’ni ziyaret ettik. Kırklareli Belediyesi gerçekten çok güzel bir Atatürk evi yapmış. Selanik’te olanla aynı. Atatürk Evi ziyaretimizde oldukça heyecanlandık ve heyecanımız doruk yaptı. Burada Atatürk, Annesi Zübeyde hanım ve babası Ali Rıza Efendi’nin mumyalarının canlı gibi durmaları ise heyecanımızı bir o kadar daha arttırdı.” şeklinde konuştu.

 

“ALİ RIZA EFENDİ KÜLTÜR EVİ’Nİ ZİYARET ETTİK”

 

Kırklareli Atatürk Evi’nin görülmesi gereken bir yer olduğunu vurgulayan Aybars, ayrıca o yıllarda kullanılan eşyaların müzede sergilenmesinin ise geçmişten günümüze ışık tuttuğunu belirtti. Ardından Ali Rıza Efendi Kültür Evi’ni ziyaret ettiklerini aktaran Aybars, “Burada da o yıllardaki Türk, Bulgar, Rum kardeşliğinin sergilendiğini ve o yıllardaki bu dostlukların ve kardeşliğin çok güzel oluştuğunu gördük. Ardından Kültür ve Sanat Evi ziyaretimiz oldu. Burada da Kırklareli’nin sanattan tarıma, gelenek ve göreneklerinden, mutfağına kadar her alandaki geçmişten günümüze sergilenen kültürel yapısı hakkında bilgiler edindik.” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle gerçekleştirdikleri Kırklareli Kültür Gezisi’nin her açıdan anlamlı ve değerinin büyük bir kültür gezisi olduğunu kaydeden Aybars, Kırklareli tarihini daha iyi öğrendiklerini söyledi. Kültür gezisi sırasında Kırklareli’nde kendilerine rehberlik eden ve bilgilendiren Kırklareli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Belgin Göç ve yönetim kurulu üyelerine, Kırklareli Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Erdoğan Kantürer ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Biçer’e teşekkür eden Fatma Aybars, Belgin Göç’e günün anısına İznik Çinisi süslemeli bir tabak hediye etti.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10