Cinayetin altından dram çıktı

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi'nde önceki gün damadı tarafından öldürülen Yaşar Baş cinayetinin altından aile dramı çıktı. Cinayet zanlısı Ulaş Çelik Durmuş'un eşi Kezban DurmuÅ

Çerkezköy 9.03.2020 17:55:00 0
Cinayetin altından dram çıktı

Yaklaşık 3.5 yıl önce Ulaş Çelik Durmuş ile evlenen ve 3 çocuk sahibi olan Kezban Durmuş, eşinin 3 ve 2 yaşlarındaki 2 çocuğunu 7 aydır kendisinden kaçırdığını iddia ederek özel bir televizyon kanalında yayınlanan Esra Erol'da programına katıldı. Gözyaşları içinde isyan eden Kezban Durmuş, çocuklarının geçici velayetinin kendisinde olduğunu, her yolu denemesine rağmen bir türlü evlatlarına ulaşamadığını iddia etmişti.

 

 

KAYINPEDERİ İLE CANLI YAYINDA DA TARTIŞMA YAŞAMIŞ

 

Telefonla programda canlı yayına bağlanan Ulaş Çelik Durmuş, "Çocuklarım benim yanımda ve sağlık durumları iyi. O nasıl anne ise ben de babayım. Kayınpederim beni aradı. Çocukları getirmemi söyledi. Annesi bende kalması için bana bıraktı." derken, Esra Erol'un , "Mahkeme kararına saygı duyman lazım. Çocukların anne şefkatine muhtaç. Çocukların anne kontrolünde olması gerekiyor. Altı aydır çocukları anneden neden saklıyorsunuz." sorusu üzerine kaçamak cevaplar veren Ulaş Çelik Durmuş kayınpederinin tehdidi nedeniyle çocukları kaçırdığını iddia etmişti. Kayınpederi Yaşar Baş ile uzun süre canlı yayında tartışma yaşayan Durmuş, Esra Erol'un sorularına da kaçamak cevaplar vermişti.

 

 

ÇOCUKLAR 30 OCAK TARİHİNDE BULUNDU

 

Canlı yayında utanç verecek hiçbir şey yapmadığını kaydeden Durmuş, kaçırdığı çocukları annesine getireceğini ifade etmişti. 24 Ocak tarihinden itibaren yaklaşık bir hafta Ulaş Çelik Durmuş ile iletişim kurmaya çalışan Esra Erol'da ekibi, gelen ihbarları tek tek değerlendirmiş, çocuklarıyla birlikte İstanbul'da gizli bir yerde saklandığı düşünülen Durmuş, yerini söylememekte günlerce ısrar etmişti.

Yaklaşık 7 aydır İstanbul'un muhtelif yerlerinde saklanmayı başaran baba Durmuş 30 Ocak tarihinde yakalanmış ve Ömer Ali ve Hızır Hamza isimli çocuklar anne Kezban Durmuş'a teslim edilmişti.

 

PARKTA SİLAHLA ÖLDÜRDÜ

 

Önceki gün annesi ve kız kardeşi ile İstanbul'dan Çerkezköy'e gelen Ulaş Çelik Durmuş çocuklarını gördükten sonra kayınpederi Yaşar Baş ile Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda görüştü. Ulaş Çelik Durmuş, iddiaya göre kayınpederi Yaşar Baş'tan kızı Kezban Durmuş ile barışmak için izin istedi, olumsuz cevap alınca parkta herkesin gözü önünde kayınpederini silahla öldürdü. Beş kurşun ile ağır yaraladığı kayınpederinin başında ölmesini bekleyen Durmuş, jandarma ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alınmıştı. İfadesinin ardından Çerkezköy Adliyesi'ne çıkarılan Durmuş tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

Haber/Faik Onur KAYA-Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10