Potanın perilerinden müthiş final

Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Bölgesel Ligi'nde mücadele eden Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ligde 16'ıncı hafta karşılaşmasında Turgutlu Belediyesi'ni ko

10.03.2020 14:01:00 0
Potanın perilerinden müthiş final

Çorlu Spor Salonu'nda Cumartesi günü saat 17.00'de oynanan karşılaşmayı Umut Memiş yönetirken, yardımcılıklarını ise Fatma Öztürk ve Samet Tekin yaptı.

 

KONUK EKİP İLK PERİYODU ÖNDE TAMAMLADI

 

Lide playoff mücadelesi veren temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı maça iyi başlamasına rağmen ilerleyen bölümlerde basit hatalar yaptı. Konuk ekip Turgutlu Belediyesi hızlı hücumlarla sayılar bularak karşılaşmada öne geçti. Çekişmenin yaşandığı bu periyodu konuk ekip Turgutlu Belediyesi 18-17 üstün tamamladı.

 

ÖNE GEÇEMEDİK

 

Karşılaşmanın ikinci periyodunda da heyecan tüm hızıyla devam ederken, temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı bulduğu sayılarla farkı indirmeye çalıştı. Oyundan kopmayan ve yaptığı savunma ile ilerleyen bölümlerde temsilcimize kolay sayı şansı tanımayan Turgutlu Belediyesi farkı tekrar açtı. Karşılaşmanın bu periyodunda konuk ekip 18, temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ise 15 sayı kaydetti. Karşılaşmanın ilk devresi de Turgutlu Belediyesi'nin 36-32'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

 

ÜÇÜNCÜ PERİYOTTA TOPARLANDIK

 

Karşılaşmanın ilk iki periyodunda rakibini yakalayamayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı bu periyotta müthiş bir oyun ortaya koydu. Rakibine kolay sayı şansı tanımayan temsilcimiz çıktığı hücumlardan sayılarla dönerek karşılaşmada öne geçti. Periyodun sonlarına doğru tekrar toparlanan konuk ekip bulduğu sayılarla yeniden öne geçti. Bu periyotta rakibine 11 sayı imkanı veren temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı bu periyotta 14 sayı kaydetti. Karşılaşmanın üçüncü periyodu ise Turgutlu Belediyesinin 47-46'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın final periyodu ise müthiş mücadeleye sahne oldu. Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı karşılaşmayı kazanmak için varını yoğunu ortaya koydu. Konuk ekip Turgutlu Belediyesi ise farkın inmemesi için mücadele etti. Periyodun sonlarına doğru iyi bir ivme yakalayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı avantajı iyi değerlendirerek öne geçti. Üstünlüğünü devam ettiren Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı karşılaşmadanda 62-61'lik üstünlük ile ayrıldı. Bu sonuçla Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı 10'ncu galibiyetini elde ederken, Turgutlu Belediyesi ise yedi galibiyette kaldı.

 

İZMİR BÜYÜKŞEHİR İLE EŞLEŞTİ

 

Grubunu on galibiyet altı mağlubiyet ile beşinci sırada tamamlayan temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı playoffta B Grubu ikincisi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile eşleşti. İlk karşılaşma ise Ege Üniversitesi Spor Salonu'nda 22 Mart Pazar günü saat 14.00'de oynanacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10