ÇOSB Lisesi'nde dijital dönüşüm için ilk adım atıldı

Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlık Merkezi'nin Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulması için ilk adım Tekirdağ Valiliği'nde gerçekleştirilen "Gü

Tekirdağ 10.03.2020 16:14:00 0
ÇOSB Lisesi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) içerisinde yer alan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ‘Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nin kurulması için dün Tekirdağ Valiliği’nde “Güdümlü Proje İmza Töreni” düzenlendi. Valilik makamında gerçekleştirilen törende imzalar, Vali Aziz Yıldırım,  Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından atıldı.

NİTELİKLİ PERSONEL YETİŞTİRİLECEK

İmzalanan proje ile ülkemizin Endüstri 4.0 sürecinde yapılan çalışmalara katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda kurulacak merkez ve laboratuvar içerisinde verilecek eğitim ve seminerler ile sanayide dijital dönüşüm ve akıllı üretim çağı için nitelikli personel yetiştirilmesi ise öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

HEDEFLENEN EĞİTİMLER

Gerçekleşecek proje kapsamında; “Dijitalleşme ve Endüstri 4.0’a Giriş”, “Dijital İnovasyon”, “Siber Güvenlik Sistemleri” ve “Dijital Strateji ve Dijitalleşmenin Ekonomisi” gibi başlıklarda paneller düzenlenecektir. Bunun yanında Nesnelerin İnterneti, Büyük Veri, Yapay Zeka, Arttırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik, Robotik Süreç Otomasyonu, Bulut Bilişim Sistemleri, Dijital Pazarlama ve Marka Yönetimi, Cyber Fiziksel Fabrika, Eklemeli Üretim konuları hakkında eğitimlerin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Haber/

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10