İyi ki varsın kan dostum

Türk Kızılayı yurt genelinde olduğu gibi bölgemizde de düzenlediği kampanyalar kapsamında vatandaşlarımızdan kan toplamaya devam ediyor. Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi ve İlçe KaymakamlıÄ

Çerkezköy 10.03.2020 16:34:00 0
İyi ki varsın kan dostum

Kampanya kapsamında Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Kızılay Çorlu Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr Deniz Özbek ve yanında ki heyet Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ile makamında bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

 

ÜÇ GÜN BOYUNCA VATANDAŞLARDAN KAN ALACAK

 

Çerkezköy Kaymakamlığı, Çerkezköy Belediyesi ve Türk Kızılay’ı Çorlu Kan Bağış Merkezi iş birliği ile Çerkezköy Belediye Meydanı'nda 13-14-15 Mart tarihlerinde kurulacak Kızılay'a ait kan toplama çadırı üç gün boyunca saat 10.30 ile akşam 19.30 saatleri arasında vatandaştan kampanya kapsamında kan alacak.

 

ABBAN DAVET ETTİ

 

Ziyarette konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, "Kan bağışında bulunmak bir hayat kurtarmakla eş değer olup; hiç tanımadığımız insanlara Kan bağışı yaparak derman olabiliriz. Kaymakamlık olarak dikkat çekmek, örnek olmak, farkındalık oluşturmak ve toplum sağlığına katkıda bulunmak için Kızılay'a kan bağışında bulunuyoruz. Çerkezköy Kaymakamlığı olarak Kan bağışı kampanyasında görev alan ve Kan bağışı yapan tüm vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyoruz" dedi.

 

 

"NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ"

 

Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, "Daha önce bir çok kez düzenlemiş olduğumuz kampanyanın kapsamlısını düzenleyecek olmanın yüklediği sorumlulukla Türk milletinin Kızılay ile olan kan bağı ilçemiz halkının kan bağışlarıyla pekişmektedir. Bizde Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi olarak kan bağışının insan hayatı için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu duyguyla aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, onların ülkenin savunması için can verirlerken bizlerde ülkemizin insanların yaşaması için kan veriyoruz. En zor gününde Türk insanının ve dünyanın yanında olan Türk Kızılayı'nın varlığı sorumluluk sahibi Türk insanının bağışladığı asil kanlarda gizlidir. Biz millet olarak kan vererek insanı yaşatmayı, insanı yaşadıkça da devletin yaşacağını bilir ve bu şekilde çalışırız. Kampanya çerçevesinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler'i de makamında ziyaret ederek kampanyaya destek vermesini istedik. Ziyarette kendileri de her zaman olduğu gibi Kızılay'ın kan bağış kampanyasına sonsuz destek vereceklerini söylediler. İlçe Kaymakamlığımızın ve Çerkezköy Belediye Başkanlığımızın katkılarıyla 13-14-15 Mart tarihlerinde düzenleyeceğimiz üç günlük kan verme kampanyamıza tüm halkımızı davet ediyoruz" diye konuştu.

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10