Çorlu Belediyesi'nden tasarruf atağı

Çorlu Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde hizmet verecek ve tamamen yerli üretim Tel Çit Üretim Makinesi'ni bünyesine kattı. Üretime başlayan makine ile yüzde 45 oranında tasarruf elde

Çorlu 11.03.2020 11:55:00 0
Çorlu Belediyesi

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermeye başlayan Tel Çit Üretim Makinesi ile ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, bu makine ile tasarruf sağlanacağını belirterek tel çitlerin özellikle ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığı bölgeler ve mesire alanları ile spor sahalarının etrafında kullanılacağını dile getirdi.

BİRÇOK ALANDA KULLANILACAK

Başkan Yardımcısı Tunçcan açıklamasının devamında tel çit üretim makinesinin alınmasıyla birlikte yaklaşık yüzde 45 oranında tasarruf edileceğine dikkat çekti. Tunçcan, "Tel çit üretim makinesiyle günde ortalama 600 metrekare ve 4 metre 20 santim yüksekliğinde rulo şeklinde tel çit üretimi yapabiliyoruz. Birçok alanda kullanılacak olan tel çitleri kendimiz üreterek önemli ölçüde tasarruf elde etmiş olacağız.” dedi.

“İLK ETAPTA 7 BİN 560 METREKARE ÇİT ÜRETİLECEK”

Satın alınan ürünler ve kendi üretimleri olan ürünler hakkında karşılaştirma yapan Tunçcan, “Örneğin hazır kafes tel çit, direk ve montaj dâhil metrekare maliyeti ile kendi imalatımız arasında önemli bir fark var. Kendi üretimimiz ile yaklaşık olarak yüzde 45 oranında maliyeti düşürmüş oluyoruz. İlk etapta üretmeyi planladığımız tel çit 7 bin 560 metrekare. Bu tel çitleri, Sarılar Mahallesi gölet etrafı, Önerler Mahallesi ağaçlandırma alanı, Öğretmenler Ormanı, Hürriyet Mahallesi ağaçlandırma alanı ve Yeni Mezarlık’ta kullanacağız.” ifadelerine kullandı.

“MALİYET 220 BİN TL’YE DÜŞÜYOR”

Tunçcan şöyle devam etti: “Bu alanların dışarıdan satın alınarak çitle çevrilmesinin maliyeti 400 bin Türk Lirası iken, kendi imalatımızla maliyet 220 bin Türk Lirası'na düşüyor ve sadece bu alanlarda yapacağımız üretimde 180 bin Türk Lirası kâr elde etmiş oluyoruz. Yerli üretim olan Tel Çit Üretim Makinesi’nin maliyeti ise KDV dâhil 82 bin 600 Türk Lirası. Tel aralıklarının 4 ile 8 cm olduğu çitlerimizi ağaçlandırdığımız bölgelerde, mesire alanlarında ve spor sahalarının etrafında kullanacağız."

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10