Yüceer: 'Kadın-erkek eşitliğine inanmayanlar kadına şiddeti önleyemez'

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yapılması gerekenlere dikkat çekti. Kadına sadece aile için

Bölgede Gündem 12.03.2020 18:38:00 0
Yüceer:

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, toplumun yarısını oluşturan kadınların eşitlik ve adalet talep ettiğini vurguladı. 

 

"UTANÇ VERİCİ BİR DURUM"

 

Türkiye’de kadınların içine sıkıştırıldıkları şiddet cenderesinin, çalışma hayatından eğitime kadar her alanda karşılaştıkları sorunların tartışılmasına olanak dahi vermediğini ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer “Bugün bizler ‘Yaşamak istiyoruz, kadına şiddet son bulsun’ diyen kadınlara polis saldırısını konuşuyoruz. Çocuk istismarcılarını cesaretlendirecek af düzenlemelerini konuşuyoruz. Sanki Türkiye’de kadınlar her alanda eşitmiş gibi, her türlü sorun bitmiş gibi nafaka hakkının budanmasını konuşuyoruz. Utanç verici bir durum” diye konuştu.

 

BİR ARPA BOYU YOL KATEDEMEDİK

 

Yüceer, “Oysa ki elimizde kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair yol gösterici özelliği olan bir belge var, İstanbul Sözleşmesi var. Şiddetle mücadele için çok güçlü bir yasamız var. Bunlara rağmen kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri hız kesmeden, can yakıcı bir boyutta devam ediyor. Niye böyle? Çünkü kadına yönelik ayrımcılık ve çağdışı anlayış hâlâ devam ediyor” diye konuştu. 

İstanbul Sözleşmesi’nin izleme mekanizması olan GREVIO şiddeti önlemek için Türkiye’ye ne öneriyorsa, iktidarın tam tersini yaptığını belirten Yüceer,  “Anlaşılan o ki kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda, kadın sorunları konusunda bir arpa boyu yol katedemediğimiz görünmesin isteniyor” dedi. 

 

"EŞİT VE ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN YAŞASIN KADINLAR"

 

Yüceer, iktidara yakın medyanın İstanbul Sözleşmesi’ni “aile kurumuna saldırı” olarak gösterme çabasına tepki gösterdi. “İstanbul Sözleşmesi karşı olduğu aile değil, şiddettir. Bunu anlamamız gerekir” dedi.  Bu ayrımcı anlayışla kadına yönelik şiddetin önlemeyeceğini kaydeden Yüceer, şiddetin önlenmesi için İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanunu’nun gereklerinin derhal hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.  Yüceer, “Biz kadınlar eşitliğin ve adaletin sağlandığı, ekmek ve hürriyet günleri için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Eşit ve özgür bir dünya için yaşasın kadınlar” diye konuştu. 

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10