Prematüre ikizler hayata tutundu 

Çerkezköy'de yaşayan Özer-Merve Çalışkan çiftinin Özel İrmet Hospital Hastanesi'nde bir kilo 150 gram ve 530 gram ağırlığında dünyaya gelen çocukları, yeni doğan ünitesindeki 66 gün ve 102

Çerkezköy 14.03.2020 16:06:00 0
Prematüre ikizler hayata tutundu 

2016 yılında evlenen Özer-Merve Çalışkan çifti 2019 Aralık ayında ikiz bebek sevinci yaşadı. Özel İrmet Hospital Hastanesi'nde 28 haftalık dünyaya gelen pramatüre bebekler gelişimlerini tamamlayamadıkları için yenidoğan ünitesinde tedavi altına alındı. 28 haftalık dünyaya gelen Yağmur bebek 66 günlük tedavinin ardından ailesine kavuşurken, 530 gram Poyraz bebek ise doğumundan 102 gün sonra hastaneden taburcu edildi. Hastanede 500 gram dünyaya gelen Poyraz bebek 2 kilo 100 gram, kız kardeşi ise 3 kiloya ulaştı. 


"TABURCU ETMEK HEM BİZİ MUTLU EDİYOR HEM DE GURUR VERİYOR"


İkizlerden Poyraz'ın 530, Yağmur'un ise 1 kilo 150 gram ağırlığında dünyaya geldiğini açıklayan Yenidoğan Uzmanı Dr. Hülya Halis, "Poyraz bebek 28 haftalık 530 gram ikiz kardeşi ile dünyaya geldi. İkizi Yağmur dünyaya geldiğinde 1 kilo 150 gram ağırlığındaydı. Haftasının küçük olmasının yanı sıra çok ciddi bir büyüme geriliği ile dünyaya gelmesi Poyraz bebekte çok ciddi metabolik sorunları, ağır böbrek yetmezliği ve bağırsaklarda ciddi bir problem ile karşılaştık. Tabi bunlar bebekte hayati sorunlar olup bunun yanı sıra kalp ve akciğer sorunlarıyla da mücadele ettik. Ama o bu sorunlarla mücadelede hiç pes etmedi. Tüm sorunların üstesinden yavaş yavaş geldik. Kalp ve bağırsak sorunlarını ameliyat olmadan ilaç tedavileriyle çözmeye çalıştık. Şuanda beyninde, gözlerinde, akciğerinde ve diğer organlarında hayati sorunlar olmadan sağlıklı bir şekilde taburcu ediyoruz. Poyraz üç ay misafirimiz oldu. Aile bizi bu süreç içinde hiç yormadı. Onların iyi olması tek temennimizdir. Çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde taburcu etmek hem bizi mutlu ediyor hem de gurur veriyor. Ancak işimiz burada tabi ki bitmiyor. Onun hem büyümesini hem de gelişimini prematüre polikliniğimizde takip etmeye devam edeceğiz" dedi. 

 


"ÇOK MUTLUYUZ"


Çocuklarını sağlıklı bir şekilde kucağına aldığı için çok mutlu olduklarını kaydeden anne Merve Çalışkan, "Uzun süre doktorumuz Hülya hanım ve hemşirelerimiz ile birlikteydik. Onlar sayesinde çocuklarımız yaşıyor. Jin.Op.Dr. Sezer Arda'ya ve Yenidoğan Uzmanı Dr. Hülya Halis'e çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyuz." dedi. 


"ÇOK ZOR SÜREÇTEN GEÇTİK"


2016 yılında evlendiklerini ve çocuklarının 3 Aralık 2019 tarihinde 28 haftalık dünyaya geldiklerini kaydeden baba Özer Çalışkan, "Poyraz 530 gram, yağmur ise bir kilo 150 gram dünyaya geldi. Çocuklarımız dünyaya geldiğinde çok umutla bakılmamıştı. Yağmur 66 günlük yoğun bakım tedavisinin ardından bize teslim edildi. Daha sonra ise Poyraz'ın hayat mücadelesini hep birlikte şahit olduk. Aile olarak umudumuzu hiç bir zaman kaybetmedik. Çok zorlu günler yaşadık. Ancak sağlıklı bir şekilde çocuklarımızı kucağımıza aldık. Bu süreçte çocuklarımızın sağlığı ile yakından ilgilenen hocamıza ve hemşirelerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.


Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10