Bozdağ: Esnafa kolaylıklar sağlanmalı

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, korona virüs tedbirlerine karşı 81 il valiliğine İçişleri Bakanlığı tarafından ek genelge gönderilerek; tiyatro, sinema, kahvehane, internet, i

Çerkezköy 17.03.2020 15:23:00 0
Bozdağ: Esnafa kolaylıklar sağlanmalı

Gönderilen ek genelge hakkında basın açıklaması yapan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, esnafların Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs önlemlerine uymasının çok önemli olduğunu belirtti ve bu konuda hassasiyet göstermelerini rica etti. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak bir ilaçlama firması ile anlaştıklarını kaydeden Başkan Bozdağ, bugün itibari ile Çerkezköy, Kapaklı, Kızılpınar ve Veliköy’de ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına başlayacaklarını duyurdu.

 

“SİGORTA VE VERGİ DE KOLAYLIK SAĞLANMALI”

 

Tüm dünya ülkelerin olduğu gibi ülkemizde de korona virüse karşı tedbirlerin sıkı şekilde vakit geçirilmeden alındığına dikkat çeken Başkan Ali Bozdağ, “İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelge kapsamında ilçemizde de bazı işletmelerin faaliyetleri geçici olarak durduruldu. Bu konuda Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyon’u bakanlıkla paralel çalışmaktadır. Faaliyetleri geçici olarak durdurulan esnaflarımıza sigorta, vergi ve Bağkur’da çeşitli kolaylıklar sağlanması lazım.” şeklinde konuştu.

 

 

ESNAFIMIZIN ÖNLEMLERE UYMASI ÇOK ÖNEMLİ”

 

Faaliyetlerini sürdüren bakkal gibi işletmelerde de alışveriş için içeriye aynı anda 2 veya 3 kişiden fazla kişinin girmemesi gerektiğini dile getiren Başkan Bozdağ, Oda olarak bir ilaçlama firması ile anlaştıklarını ve bugün itibari ile Çerkezköy, Kapaklı, Kızılpınar ve Veliköy’de ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Esnafların, koronavirüse karşı alınan önlemlere uymasının çok önemli olduğunu dile getiren Oda Başkanı Ali Bozdağ “Tüm esnafımızdan istirham ediyorum. Bilgi almak istediklerinde bizi arayıp bizden bilgi alabilirler.” dedi.

 

 “SÜRECİ SIKI TAKİP EDİYORUZ”

 

Vergi Dairesi’ndeki yığılmaları önlemek amacıyla esnafın vergi dairesindeki işlemlerini internet üzerinden yapması için esnaflara mesajla ulaşarak gerekli bilgilendirmeyi yaptıklarını da belirten Başkan Ali Bozdağ, “Önümüzdeki süreci sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Bu çalışmalarından dolayı hükümetimizi kutluyorum. Tüm esnafım adına Sağlık Bakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanımız sık sık televizyonda halkı bilgilendiriyor” dedi. Başkan Bozdağ, ilçe esnaflarını fahiş fiyatlar konusunda takip ettiklerini de belirterek, “Esnaflarımızı takip ediyoruz. Sıkıntı olunca müdahale ediyoruz. Halkımız hassasiyetle bu konunun üzerinde duruyor. Biz de gelen telefonları değerlendiriyoruz. Şu ana kadar bu konuyla ilgili bir kişi aradı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası ekip olarak bütün personelimizle beraber bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Haber /Seyit SÜREN

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10