22. hafta fileler 17 kez havalandırıldı

TFF Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta hafta sonunda 22.hafta karşılaşmaları oynanırken, yedi karşılaşmada fileler ise 17 kez havalandırıldı. Haftaya lider durumda giren Arnavutköy Belediyespor İstanbul derbisinde

18.03.2020 13:49:00 0
22. hafta fileler 17 kez havalandırıldı

TFF Bölgesel Amatör Lig 11. grupta hafta sonunda birbirinden zorlu karşılaşmalar oynandı.

 

ARNAVUTKÖY EVİNDE PUAN KAYBETTİ

 

Haftaya lider durumda giren Arnavutköy Belediyespor evinde orta sıralarda mücadele eden Ortaköyspor'u konuk etti. Zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmaya iyi başlayan  Arnavutköy Belediyespor 30'uncu dakikada Ufuk Hançer ile bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Karşılaşmanın ilk devresi bu sonuçla tamamlanırken, ikinci devre konuk ekip Ortaköyspor Umut Aydın ile beraberlik sayısını buldu. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Evinde iki puan bırakan Arnavutköy Belediyespor 42 puanla liderliğini sürdürürken, son haftalarda kötü sonuçlar alan Ortaköyspor ise bu beraberlik ile puanını 29 yaptı ve moral buldu.

 

ÇENGELKÖY'ÜN ZİRVE HESAPLARI

 

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta şampiyonluk yarışının içinde olan Çengelköyspor, deplasmanda Vizespor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti. Metin Ataş, Cafer Mamak, Abdullah Yalçınkaya Hakem triosunun yönettiği, Kırklareli Vize Stadında yağmur ve soğuk havanın etkili olduğu seyircisiz maçta Çengelköyspor’a 3 puanı getiren golleri ikinci yarıda Sefa Turan ve Kadir Muharrem Pehlivan kaydetti. Vizespor’un tek golü Faikcan Engin kaydetti. Çengelköyspor bu galibiyet ile puanını 39 yaptı ve Arnavutköy Belediyespor ile Edirnespor’un puan kayıpları yaşadığı haftada şampiyonluk için umutlarını tazeledi. 15 puanda kalan Vizespor’da kötü gidişat devam etti.

 

EDİRNESPOR'DA KÖTÜ GİDİŞAT SÜRÜYOR

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta haftaya ikinci sırada giren Edirnespor son haftalarda çıkış yakalayan Başişkele Doğantepespor'a konuk oldu. Maça her iki takımda üç puan parolası ile başlarken ilerleyen bölümlere doğru Edirnepor Oğuzhan'ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Oyun disiplininden kopmayan ev sahibi ekip ilk devrenin 37'nci dakikasında Şükrü Can'ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada beraberliği yakaladı. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilk devresinin uzatma dakikalarında sahneye çıkan Şükrü Can Güneş kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Karşılaşmanın ikinci devresinin hemen başında beraberlik için yüklenen Edirnespor 49'ncu dakikada Kaan Yüksel ile beraberlik sayısını buldu. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilerleyen bölümleri karşılıklı ataklarla geçildi. Daha az hata yapan ev sahibi ekip 74'ncü dakikada Ender Burak Reis ile golü bularak karşılaşmada tekrar öne geçti. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Başişkele Doğantepespor'un 3-2'lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Üst üste ikinci mağlubiyetini alan Edirnespor 41 puanda kalırken, üst üste ikinci galibiyetini alan Başişkele Doğantepespor ise puanı 22 yaptı.

 

ALİBEYKÖYSPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden Alibeyköyspor, bugün hafta maçında Bozcaadaspor’la karşılaştı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maça seyirci alınmazken seramonide hakemler ve futbolcular tokalaşmadı. Alibeyköyspor seriyi üç maça çıkardı İlk devresi 1-1 eşitlikle sona eren mücadelenin galibi 5-1’lik skorla her iki devrede de üstün oynayan Alibeyköyspor oldu. Turuncu mavili ekibin gollerini 16. dakikada Selaattin Enes Kılıç, 68. dakikada Samet Şenol, 75. dakikada penaltıdan Muhammed Gültaşlar, 77. dakikada Kerim Deler, 85. dakikada da Ramazan Koç attı. Bozcaadaspor’un tek golünü ise 21. dakikada Gökhan Hüner attı. Böylelikle Alibeyköyspor daha önce oynadığı ve kazandığı Başiskele Doğantepespor ve Edirnespor maçlarından sonra Bozcaadaspor’u da mağlup ederek galibiyet serisini üç maça çıkardı. Turuncu mavililer ilk defa bir maçta 5 gol attı Bu sonuçla Alibeyköyspor puanını 36’ya yükseltip altıncı sıraya yükseldi. Bozcaadaspor ise 20 puanda kaldı ve on ikinci sırada yer aldı.

 

TEKİDAĞSPOR İKİNCİ DEVRE AÇILDI

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta haftaya üçüncü sırada giren Tekirdağspor evinde Lüleburgazspor'u konuk etti. Tekirdağ Namık Kemal Stadyumunda Pazar günü oynanan karşılaşma seyircisiz oynanırken, karşılaşmaya ise konuk ekip Lüleburgazspor etkili başladı. İlerleyen bölümlere doğru ataklarını hızlandıran Lüleburgazspor kaydettiği golle karşılaşmada öne geçti. Tekirdağspor ise ilk devrenin ilerleyen bölümlerinde beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. 56. dakikada rakip kalecinin hatasını affetmeyen Kerem, takipçiliğini konuşturarak topu Ferhat ile buluşturdu ve usta ayak düzgün bir plaseyle topu ağlara gönderdi. Golün hemen ardından Lüleburgazspor penaltı atışı kazandı fakat maçın kader anı Lüleburgazspor'lu futbolcunun topu direğe nişanlamasıyla bir anda değişti. 70. dakikadan sonra rakip kaleyi ablukaya alan Tekirdağ spor, uzatmalarda kazandığı penaltıyı Kaptanı  Fatih Çakır ile gole çevirdi. 1-0'lık mağlubiyetten 2-1'lik üstünlük yakalayan Tekirdağspor kalan dakikalarda kontrolü elinden bırakmadı. Son dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada Tekirdağspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Rakiplerinin puan kaybı yaşadığı haftada puanını 40 yapan Tekirdağspor lider ile arasındaki puan farkını ikiye indirdi. Kötü gidişatını sürdüren Lüleburgazspor ise 23 puanda kaldı.

 

UZUNKÖPRÜ DEPLASMANINDAN ÜÇ PUAN İLE DÖNDÜK

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11'nci grupta 22.hafta karşılaşmasında temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor deplasmanda Uzunköprüspor'a konuk oldu. Seyircisiz oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. İlerleyen bölümlere doğru temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor organize ataklar geliştirerek galibiyet golünü aradı. Savunmada hata yapmayan ev sahibi ekip Uzunköprüspor kontra ataklarla 1911 Çerkezköyspor kalesine yüklendi. İlk devrenin ilerleyen bölümlerinde her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinin hemen başında gelişen 1911 Çerkezköyspor atağında topla buluşan Selim şık bir vuruş gerçekleştirerek temsilcimizi karşılaşmada öne geçirdi. Gelen golle birlikte büyük moral bulan 1911 Çerkezköyspor ilerleyen bölümlerde kontrolü elinden bırakmadı. Rakip kalede beraberlik için yüklenen ev sahibi ekip ikinci devrenin ortalarına doğru kalesinde ikinci golü gördü. Hızlı atağa çıkan 1911 Çerkezköyspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Selim düzgün bir vuruş ile kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.  Üst üste bulduğu iki golle birlikte büyük moral bulan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor kalan dakikalarda kontrollü oyununu sürdürdü. En az bir gol bularak son dakikalara avantajlı girmeye çalışan Uzunköprüspor uzatmaların ikinci dakikasında penaltı kazandı. Uzunköprüspor penaltıyı gole çevirerek farkı bire indirdi. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 1911 Çerkezköyspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Rakibi karşısında ilk devrenin rövanşını alan temsilcimiz puanını da 25 yaparken, Uzunköprüspor ise 16 puanda kaldı.

 

BİGASPOR AVANTAJI KAYBETTİ

 

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden Bigaspor ligin 22. haftasında 15 Mart Pazar günü saat 14:00’de İlyas Bayram Stadyumunda Karamürselspor’u ağırladı. Korona virüs nedeniyle maç seyircisiz oynandı. Maça sadece futbolcular, hakemler ve yöneticiler katıldı. Her iki takım sahaya çıkara yaptığı seremonide, takımların kaptanları ile hakemler top kale seçimi sonrasında tokalaştıktan sonra, Biga İlçe Spor Müdürlüğüne ait görevliler oyunculara ve hakemlere kolonya ikramında bulundu.Maçın 10. dakikasında Kıvanç’tan Kubilay’a doğru gönderilen uzun topta, Kubilay kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Kubilay vurdu, top kaleci Mehmet’te kaldı.Maçın 24. dakikasında Karamürselspor’un geliştirdiği kontra atakta Berat’tan defansın arkasına doğru gönderilen topta, Eren’in vuruşunda Taner topu uzaklaştırdı. Maçın 48. dakikasında Muhammed Aydın’a pasını verdi. Aydın’ın vuruşunda top Karamürselspor oyuncusunun eline çarptı. Orta hakem Ertuğrul Yolcu penaltı kararı verdi. Maçın yardımcı hakemi ofsayt bayrağını kaldırınca, orta hakem yardımcı hakemin kararına uydu ve ofsayt kararı verdi. Maçın 56. dakikasında Kubilay topu ileri doğru göndermek istedi. Top Mehmet’in eline çarptı. Mehmet 2. sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımı Karamürselspor’u 10 kişi bıraktı. Karamürselspor 34 dakika boyunca 10 kişi oynadı. Maçın 83. dakikasında Fatih Deniz ortasını yaptı. Kıvanç’ın yaptığı kafa vuruşunda top kaleci Mehmet’te kaldı. Maçın 90+2. dakikasında sol kanatta geliştirilen atakta Muhammed pasını verdi. Emrah’ın vuruşunda top direkten döndü. Bigaspor Karamürselspor ile 0 0 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı.Bigaspor bu hafta aldığı 1 puan ile  lider Arnavutköy Belediyesi GSK ile arasında puan farkı 5 oldu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10