Yüksel: Emeğe sahip çıkıp şartları düzeltmek istedik

Süleymanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde kurulan Organik Kadın Eli Pazarı'nın satış stantları Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yenilendi. Yeni stantların kurulumu sırasında inceleme yapan Belediye BaÅ

Süleymanpaşa 20.03.2020 16:44:00 0
Yüksel: Emeğe sahip çıkıp şartları düzeltmek istedik

Karadeniz Mahallesi’nde her cumartesi günü açılan Organik Kadın Eli Pazarı’nda mahalle sakini ev kadınları evlerinde yaptıkları, sarma, karalahana çorbası, mısır ekmeği, tere yağ, süt, peynir, zeytin, erişte, ekşimik gibi yöresel lezzetleri ve bahçelerinde yetiştirdikleri domates, soğan, marul, salatalık, biber gibi organik ürünler ile el işi örgülerini satışa sunuyor.  Kadın Pazarı’nın satış stantları hava şartlarına uyumsuz olduğundan dolayı yenilendi.

“3 TARAFI KAPALI STANTLAR KONULDU”

Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel stantların yenilenmesiyle ilgili yaptığı açıklamada mahalle sakini kadınların el emeği göz nuru organik ürünlerini daha iyi şartlarda satışa sunabilmesi için pazardaki eski stantları; 3 tarafı kapalı, olumsuz hava şartlarında bile korunaklı yapısıyla hizmet verebilecek satış stantları ile yenilendiğini söyledi.

“EMEĞE SAHİP ÇIKIP ŞARTLARI DÜZELTMEK İSTEDİK”

Organik Kadın Eli Pazarı’nın yeni satış stantlarının kurulumu sırasında orada olan Başkan Yüksel, el emeğinin çok değerli olduğunu vurgulayarak “Karadenizli kadınlarımızın yaptığı ürünler de her zaman birbirinden lezzetli olmuştur. Süleymanpaşa Belediyesi olarak bu emeğe sahip çıkıp şartları düzeltmek istedik. Kadınlarımız yeni satış yerlerini çok beğendi. Hava koşullarına uygun yeni stantlarımız ile yeni bir çarşı inşa ettik. Mahalle sakinlerimize ve Karadenizli hanımlarımıza hayırlı olsun. Açacağımız yeni çarşılarla kadınlarımızın emeklerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10