Korona salgını tren seferlerini de etkiledi

Kapıkule-Çerkezköy-Halkalı tren hattı tarihinin en sakin günlerini yaşıyor. Özellikle hafta sonlarında vatandaşların sıklıkla kullandığı tren hattı koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşl

Çerkezköy 25.03.2020 14:47:00 0
Korona salgını tren seferlerini de etkiledi

Çerkezköy tren garı son zamanların en sakin zamanlarını yaşıyor. Özellikle hafta sonlarında inanılmaz derecede yoğun olan ve doluluk oranı yüzde 90'lara çıkan tren garında koronavirüs salgını nedeniyle eski günlerinden çok uzakta.

 

YOLCU SAYISI DÜŞTÜ

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Çerkezköy tren garını da vurdu. Son dönemlerde Kapıkule-Çerkezköy-Halkalı tren hattında yolcu sayıları yüzde 90'lara ulaşırken, son dönemlerde

salgınla birlikte yolcu sayısı adım adım geriledi. Vatandaşların; evinde kalması, toplu taşıma yerine otomobile yönelmesi ya da çok zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasının etkisiyle yolcu sayısı yüzde 30'lara düştü.

 

TRENLER VE GAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

Koronavirüs nedeniyle yolcu sayısının yüzde 70 düştüğünü kaydeden yetkililer " Koronavirüsün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülmesi üzerine vatandaşlarımız tren yolculuklarına fazla rağbet göstermiyor. Trenlerimiz genel müdürlük tarafından, garımız ise Çerkezköy Belediyesi tarafından dezenfekte ediliyor. Bizlerde yolculuk yapmak isteyen 65 yaş üstü vatandaşlarımıza bilet satmıyoruz ve gördüğümüz zaman emniyet yetkililerine haber veriyoruz. Uzunköprü-Çerkezköy-Halkalı seferlerimizde herhangi bir değişiklik yok. Son 10 günde yolcu sayılarında yüzde 70 oranında azalma var" dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10