Vefa Sosyal Destek Grubu vatandaşların hizmetinde

Çerkezköy Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara sokaÄ

Çerkezköy 25.03.2020 16:43:00 0
Vefa Sosyal Destek Grubu vatandaşların hizmetinde

İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için "65 Yaş ve Üstü ile Kronik Rahatsızlığı Olanlara Sokağa Çıkma Yasağı Genelgesi" gereğince Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu toplantısı Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda yapıldı.

TOPLANTI YAPILDI

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Müftüsü İdris Çakmakaş,Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuray Koç, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Çerkezköy İlçe Zabıta Müdürü Kenan Erez katıldı. Toplantıda, Korona virüse karşı ilçede 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkmaması ve bu süre içinde ihtiyaçlarının nasıl karşılandığı değerlendirildi. Taleplerin karşılanma ve ulaştırılması konusunda gerekli kararlar alındı.

7-24 ÇALIŞIYORLAR

Vefa Sosyal Destek Grubu, yurt genelindeki tüm il ve ilçelerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların alışveriş, temizlik ve sağlık kontrolü gibi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor. Çerkezköy de 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlar tek tek tespit edilerek ihtiyaçları karşılanıyor. Ekipleri ilçe merkezinden 112,155 ve 156 hatlarını arayarak yardım isteyenlerin imdadına yetişiyor. Bazı vatandaşların market ve manav ihtiyaçlarını gören ekipler, bazı vatandaşların ise ilaç ve sağlık ile ilgili taleplerini yerine getirmeye çalışıyor.

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10