Kadınlar itiraz ediyor: "Cinsel saldırı suçları aklanamaz"

Tekirdağ Kadın Dayanışma Platformu tarafından yapılan açıklamada, Koronavirüs salgınına karşı cezaevlerinin boşaltılmasının gündeme geldiğini, bu kapsamda kadın örgütlerinin yoğun çab

29.03.2020 17:45:00 0
Kadınlar itiraz ediyor:

Tekirdağ Kadın Dayanışma Platformu’nun açıklamasında bir süredir gündemde olan, infaz indirimini içeren yargı paketiyle ilgili çalışmaların Koronavirüs gerekçesiyle cezaevlerinin boşaltılması amacıyla hızlandırıldığına ve aralarında Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun da bulunduğu bir dizi kanunda değişiklik öngören tasarının taslak metninin basına da yansıtıldığına dikkat çekildi. Bu tasarı ile kadın örgütlerinin yoğun çabasıyla sürekli durdurulan; cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı ve kadına yönelik şiddet suçlarının da infaz değişikliği kapsamına alınması Tekirdağ Kadın Dayanışma Platformu tarafından eleştirilirken Koronavirüs tedbirleri ve cezaevlerindeki yoğunluk bahanesiyle bu konunun bir kez daha gündeme getirilmek istendiği belirtildi.

 

FAİLLER TEKRAR ÇOCUK VE KADINLARIN HAYATINA DAHİL OLACAK

 

Bu durum, çocuk istismarı ve tecavüz faili olan ve kadınlara sistematik şiddet uygulayan birçok erkeğin dışarı çıkması, kadın ve çocukların hayatının tehlikeye girmesi anlamına geldiğinin vurgulandığı açıklamada “Bu indirimler, özellikle kadının ve çocuğun eve kapandığı bu günlerde çocuk istismarının ve kadına yönelik şiddetin daha da yaygınlaşmasına zemin hazırlayacaktır. Cinsel saldırı suçlularının tekrar cinsel suçu işledikleri eve gitmesi, tekrar o suçları işlemesi sonucunu doğuracaktır. Aynı zamanda, düzenlemenin yasalaşması durumunda dolaylı yoldan çocuk evliliklerinde de artış yaşanacak ve çocuk evlilikleri yapanlara yarar sağlayacaktır.” denildi.

 

CİNSEL SALDIRI SUÇLARI AKLANAMAZ

 

Ceza Kanunu’nda değişiklik öngören tasarının meclisten geçmesi ve cezaevlerinin boşaltılmasının yasalaşması halinde hiçbir güvenlik ihtiyacı karşılanmayacağı gibi güvensizlik ortamının da büyüyeceğine vurgu yapılan açıklamanın devamında “Cinsel suç kesinlikle kişisel bir suçtur ve devlet affetme hakkına sahip değildir. Devlet sadece kendisine karşı yapılan suçları affedebilir. Cinsel suçta indirim, kapsamı ne olursa olsun kabul edilemez. Başta kadınlar olmak üzere tüm kamuoyunu; çocuğun cinsel istismarının, cinsel saldırının ve kadına yönelik şiddetin önünü açacak; kadın ve çocukları faillerle bir araya getirerek ciddi risklere sebep olacak bu düzenlemeye karşı çıkmaya çağırıyoruz. Cinsel saldırı suçları aklanamaz. Biz kadınlar, kazanılmış haklarımızı korumak için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!” ifadeleri yer aldı.

 

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10