Tabip Odası: Kesin ve katı kurallar hayata geçirilmeli

Tekirdağ Tabip Odası, Tekirdağ Dişhekimleri Odası ve Tekirdağ Eczacı Odası 'nın yaptığı ortak açıklamada, koronavirüs vaka artış sayısının alınan tedbirlerin daha sıkı uygulanması ger

Tekirdağ 31.03.2020 16:27:00 0
 Tabip Odası: Kesin ve katı kurallar hayata geçirilmeli

Ülkemizi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı hakkında Tekirdağ Tabip Odası, Tekirdağ Dişhekimleri Odası ve Tekirdağ Eczacı Odası ortak bir açıklama yaptı. Covid-19 olarak adlandırılan yeni tip koronavirüsün neden olduğu tüm dünyayı etkileyen bir salgınla karşı karşıya olduğumuza dikkat çekilen açıklamada "Ülkemiz virüsle karşılaşan ülke deneyimleri üzerinden ders çıkarmalı ve salgının hızla yayılmasını engelleyecek daha katı önlemler almalıdır. Salgını yaşayan ülkeler arasında salgının başladığı ilk yer olan Çin’in Wuhan Kenti ilk vakadan 3 ay sonra çok sıkı önlemlerle normal yaşantısına dönmüştür. Güney Kore herkese test yapıp, pozitiflerin sağlamlarla temasını engelleyerek enfeksiyonun yayılımını daha başta engellemeye çalışmıştır." ifadelerine yer verildi.

"VİRÜS ARTIK ARAMIZDADIR"

Yapılan ortak açıklamada, ülkemizde vaka sayısının hızla artmasıyla alınan önlemlerin aslında daha sıkı uygulanması gerektiğini gösterdiğine vurgu yapılarak "Ülkemizde ise her geçen gün artan vaka sayısı ile birlikte yeni yeni önlemler alınmakta, kimi yasaklar getirilmektedir. Bu tip yasaklar bulaşın engellenmesi, virüsün toplumda kontrolsüz dağılımının önüne geçilmesi için önemlidir. Virüs artık aramızdadır, kimde olduğu veya olabileceği öngörülemeyecek denli yayılmıştır. Salgının ilk aylarında ne kadar erken müdahale edilirse virüsün yayılması bir süreliğine engellenir ve hastaların yığılması en aza indirilebilir. Hastalığın toplumda yatışması, hastane, sağlık çalışanları ve yoğun bakım hizmetlerinin ihtiyaç duyan hastalara yetebilmesi için tam da bu noktada kesin ve katı kurallar hayata geçirilmelidir." denildi.

SIKI TEDBİRLER ALIN ÇAĞRISI YAPILDI

Süreçte çalışan kişilerin çalışma ortamlarında, işyerlerine ulaşımlarında, sosyal alanlarında sağlıklı dahi görünseler virüsü yayabilecek ya da sağlıklı iseler virüsü kapabilecek oldukları bir kez daha hatırlatılarak daha sıkı önlemler alınması yönünde şu çağrıda bulunulu: "Bu kişiler evde, sokakta ya da işyerlerinde virüs yayılımını arttırmaktadır. Biz sağlık meslek odaları olarak, Hükümete vatandaşların sağlık ve güvenliğini düşünerek, hiçbir sosyal ve ekonomik kayba neden olmayacak şekilde düzenlemelerle, hızla daha sıkı tedbirler alması yönünde çağrıda bulunuyoruz. Artık sosyal mesafe aşaması geçilmiş, sosyal izolasyon, hatta ciddi sokağa çıkma yasaklarının gelmesi gerekmektedir. Önlemlerimiz ne kadar sıkı ise o kadar çok hastalık ve ölümü engelleyebiliriz." 

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10