Yemek masasını okul tahtası yaptı

Çerkezköy Cumhuriyet Ortaokulu'nda Türkçe Öğretmenliği yapan 15 yıllık öğretmen Melike Büyük Dinçer, koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime ara verilmesi ve öğrencilere için uzaktan e

3.04.2020 09:59:00 0
Yemek masasını okul tahtası yaptı

Görüntünün sosyal medyada yer almasının ardından TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da, bu süreçte kısıtlı imkanlarla evinde internet üzerinden öğrencilere ders anlatan Türkçe Öğretmeni Melike Büyük Dinçer’in fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı. Şentop, “Tekirdağ/Çerkezköy Cumhuriyet Ortaokulu Türkçe Öğretmenimiz Melike Büyük Dinçer, evinde masayı tahta olarak kullanıp öğrencilerine gönüllü uzaktan ders veriyor. Melike Öğretmenin şahsında fedakar öğretmenlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum” yorumunu yaptı.

 

 

FOTOĞRAF SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

 

 

Melike öğretmenin evinde öğrencilerine derslerinden geri kalmaması için yemek masasını tahta olarak kullandığını gören oğlu bunu fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaştı. Bunun üzerine başta Milli Eğitimi Bakanlığı olmak üzere TBMM Başkanı Mustafa Şentop da öğretmen Melike Büyük Dinçer’i takdir dolu sözlerle sosyal medya hesaplarında paylaştılar.

 

 

“BU BİR EKİP İŞİ”

 

 

Telefonla ulaştığımız Türkçe Öğretmeni Melike Büyük Dinçer, oluşturdukları program dahilinde haftanın belirli günleri internet üzerinden öğrencilerine ders verdiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanı’nın açıklaması doğrultusunda öğrencilerin EBA üzerinden eğitim almaya başladığını, bu süreçte velilere ve öğrencilere bu rehberliği yapmaları gerektiğini düşündüğünü belirten Dinçer “Öğrenciler EBA üzerinden eğitim alıyorlar. Bizler özet konu anlatımları ve sorular gönderiyoruz. Çözemedikleri soruları anlatıyoruz. Bu bir ekip işi. Öğretmen arkadaşlarımızla öğrenciler ve velilerle iletişim halindeyiz. Rehberlik anlamında biz destek oluyoruz” dedi.

 

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10