Başkan Çetin, Kapaklı'ya verdiği hizmetleri değerlendirdi

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, görevdeki 1 yılını ve yapılan çalışmaları değerlendirerek Kapaklı'nın en büyük sorununun alt yapı sorunu olduğunu açıkladı. Ayrıca Mali

3.04.2020 20:15:00 0
Başkan Çetin, Kapaklı

2019’da yapılan yerel seçimlerde yüzde 54 oy alarak Kapaklı Belediye Başkanlığı’na gelen Mustafa Çetin, göreve geldiği günden bu yana geçen bir yılı dün saat 16.30’da Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi. Basın toplantısında Mustafa Çetin, Belediye Başkanlığına geldiği günden bugüne kadar geçen 1 yıllık sürede sürede Kapaklı’ya yapılan hizmetler ve yatırımları açıkladı.

 

PINAR BULVARI PROJEMİZ BAŞLADI

 

Başkan Çetin, 1 yılda 28 kilometre yol ve 7 park yapıldığını ifade ederek “Kapaklı’da 28 kilometre yol yaptık. Ama yollarımız o kadar kötü ki 28 kilometrelik yaptığımız yol hissedilmedi bile. Kapaklı’nın altyapısından kaynaklanan sorunlar nedeniyle yollarımız bu kadar kötü. Ama altyapıya bağlı arızaların çok fazla olması sebebiyle de bu yollar maalesef yamalı halde. Çok az cadde ya da sokak var bir arızası olmayan. Göreve gelir gelmez Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürümüz İbrahim İçöz’ü ziyaret ettim. Onlara durumumuzu arz ettim. En önemli sorunumuzun altyapı olduğunu tekrar tekrar söyledik. Pınar Bulvarı Projemizi hızlı bir şekilde hayata geçirmek istediğimizi belirterek burada altyapının başlamasını talep ettik. O süreç 3-4 ay oyalanarak geçirildi. Nihayetinde Pınar Bulvarı’nda çalışmalar başladı. İlkbaharda Pınar Bulvarı’nın hem kaldırımları, hem asfaltlama, hem aydınlatma hem de peyzaj çalışmalarını da hazırladık. İhale sürecini başlatma aşamasına geldik. Ülkemiz olağanüstü günler geçiriyor. O nedenle süreç biraz beklemede.” dedi.

 

 “KAPAKLI’DA ASFALTSIZ YER KALMAYACAK”

 

Kapaklı’nın en önemli sorununun altyapı sorunu olduğunu vurgulayan Başkan Çetin, “İller Bankası’ndan kredi işlemimizi tamamladık. Bu yaz Kapaklı’nın her yerini asfalt yapacağız. 4 yıl sonra Kapaklı’da asfaltsız yer kalmayacak. Ama bizim asfalt yaptığımız yerlerde yarın yine patlak olur ve yollar kazılırsa yazık günah. Büyükşehirin, TESKİ’nin hızlı bir şekilde altyapıyla ilgili sorunlarımızı çözmesini istiyorum. Kapaklı’nın altyapısı 3 kat inşaatlara göre yapılmış. Kapasitemizi kaldırmıyor. Hiç patlak olmasa dahi üst katlara su çıkmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın sürekli ‘yapacağız’ diyor. TESKi ‘2018 yılı Kapaklı yılı olacak’ demişti. TESKİ, kaynak aktarılması gerektiğini söylüyor. Bunu da Kadir Başkana defalarca ilettik. Ama bir sonuç alamadık. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Birlik beraberlik içinde oluşabilecek sıkıntılara önlem almamız gerekiyor. Su sorunu en önemli konu. Altyapı da iflas noktasına geldi” şeklinde konuştu.

 

ÇETİN’DEN, MANDALI’YA CEVAP

 

Kapaklı Belediye eski Başkanı İrfan Mandalı tarafından Kapaklı Belediyesi’nin borçları hakkında yaptığı açıklama üzerine Başkan Çetin şu cevabı verdi: “Geçtiğimiz günlerde Kapaklı’da 3 dönem belediye başkanlığı yapan başkanımızın ısıtıp ısıtıp gündeme getirdiği konuyu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Ben hiçbir zaman mazeretlerin arkasına sığınmadım. Borç bütün belediyelerde var. Kapaklı Belediyesi’nin borcu Mandalı’nın iddialarının çok üstünde. Kendisi bu konuda ‘hodri meydan’ dediği için açıklama yapıyoruz ve bunun siyasi bir malzeme olarak kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bunlar kamuoyunun kafasını karıştırıyor. Kendisinin de Kapaklı’yı terk etmesine gerek yok torunlarına baksın yeter. Siyaseti bıraksın. Şu anda siyaset zamanı değil. 4 yıl sonranın hesabını yapıp da siyaset yapma zamanı değil. Kritik bir süreçten geçiyoruz. Herkesin birbirine destek olması gereken bir süreçten geçiyoruz.”

 

KREDİ BORCU TOPLAMI 19 MİLYON 729 BİN 763,47 TL

 

Kapaklı Belediyesi’nin 1 yıllık hizmetlerinin Başkan Çetin tarafından açıklanmasının ardından Belediye’nin Mali Hizmetler Müdürü Nurcan Sönmez 2019 yılındaki mali tabloyu açıkladı. Sönmez, 2018 yılı Aralık döneminden bu yana 4 aylık süreçte vergi borçları, SGK borcu, emekli sandığı borçlarının ödenmediğini açıkladı. Sönmez açıklamasına şöyle devam etti: “31 Mart öncesi kamuya olan borçların tamamı 2 milyon 770 bin 58 TL. Yüklenicilere olan ticari borçlarımız 17 milyon 403 bin 924 TL. Ayrıca belediyenin kredi borçları da var. 2018 Aralık ayında kullanmış olduğumuz 1 kredi ve Mart 2019’da kullandığımız 2 kredi var. Bir de İller Bankamıza olan kredimiz var halihazırda ödenen. Kredi borcumuzun toplamı 19 milyon 729 bin 763,47 TL. Son olarak yapımı devam eden hizmetlerin de borç tutarı 23 milyon 342 bin 272 TL.”

 

Haber / Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10