Çetin'den yardımlar asıl sahiplerine ulaşmıyor iddiası

Ülkemizi saran koronavirüs pandemisi ile mücadelede ortaya çıkan olumsuzlukları ve sorunları değerlendiren İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı'da dağıtılan yardımların asÄ

Kapaklı 6.04.2020 18:11:00 0
Çetin

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, koronavirüsün ülkemizi etkisi altına almasının ardından orataya çıkan sorunlar ve vatandaşların mağdur olmaması için çözümler üretilmesi gerektiğine dair bir değerlendirme yayınladı.

"ÇARE ERTELEMEK DEĞİL, ALMAMAK"

"Zaman birlik olma zamanı ama…" diyerek değerlendirmesine başlayan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, koronavirüs salgını nedeniyle esnafların ve serbest meslek sahibi vatandaşın işyerlerini kapattığını ve evinde oturmak durumunda olduğuna dikkat çekti. Kapaklı işyerlerinin ne zaman açılacağının belli olmadığını söyleyen İlçe Başkanı Yusuf Çetin, bu süreçte kira, bağkur primleri, vergi, elektrik, doğalgaz, su faturalarının okunmaya ve ödenmesine devam edildiğini vurgulayarak "Devlet vergi ve bağkur primini erteledi, ancak çare ertelemek değil, almamak. Yani devlet kendi alacağından vazgeçmiyor. Oysa bu dönemde iş yerlerinin en azından sabit giderlerini karşılamalı, en azından vergi, bağkur primi ve faturaları almamalı, işyeri kiraları içinde bir çare bulmalı, bilindiği üzere boş vergi beyannamesi verildiğinde dahi damga vergisi ödüyoruz." dedi.

"EVDE KALANLAR DEVLETİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR"

Evde kalan esnaf ve vatandaşların devletin desteğini beklediklerini kaydeden Başkan Yusuf Çetin, değerlendirmesini şu ifadelerle sürdürdü: "Kapatılan küçük esnaf ve işletmeler ( Kahvehaneler, lokantalar, kuaför, berber gibi.) iş ve ticari faaliyetleri durduruldu ama kiraları devam ediyor, fatura giderleri devam ediyor, ev giderleri devam ediyor ama evde kalmasını isteyen devletin desteğini bekliyorlar. Ayrıca bu maske ve eldiven ihtiyacı bedelsiz olarak karşılanmalı, Devletimiz, İspanya’ya, İtalya’ya sağlık malzemesi bağışlayıp, sığınmacılara bakarken vatandaşını da unutmamalı, sorunların çözümüne çare olmalı. Bu hizmetler alışveriş yapılan yerler ve çalıştıkları işyerlerinde yapılmalı."

"FATURALARIN ERTELENMESİ EN DOĞRU ÇÖZÜM"

İşsiz kalan vatandaşların gıda ihtiyaçlarının bulunduğunu, ekonomik geliri olmadığı için ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirten Başkan Çetin, "Çalışmak zorunda olan işyerleri/ Şirketler maske eldiven dağıtmıyor (elektrik ücretleri tahsil/hizmet, doğalgaz tahsil/hizmet birimleri gibi) ve günde en az 250/300 kisi ile muhatap olunmakta. Vatandaş stresli münakaşalar yaşanmakta. Faturaların ertelenmesi en doğru çözüm. İşsiz kalan vatandaşların gıda ihtiyaçları var ekonomik geliri olmadığı için alamama durumundadırlar. Burada oluşturulan destek grupları yeterli olmamakta, ücretsiz gıda yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının yöntemi bulunmalı." diye konuştu.

"YARDIMLAR ASIL İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YAPILMIYOR"

İlçede gerçekleştirilen yardım kampanyaları hakkındaki önemli şikâyetleri "İlçelerde oluşturulan destek grupları arandığında yeterince ilgilenilmiyor" söylemiyle gündeme getiren Çetin, "Yapılan para yardımları önceden yapılanlara yapılıyor, SALGIN dolayısı ile ihtiyaç sahibi olanlara yapılmadığı gelen şikayetler arasında. Asıl ihtiyaç sahipler aradığında ise ilgilenilmiyor. İlgililer Devlet Hastanesi'ndeki durumlardan halka bilgi vermeliler. Kapaklı sanayi bölgesi olması durumu ile bazı fabrikalar hala çalışıyor. Ne gibi önlemlerin alındığı veya alınması gereken önlemlerin alınıp alınmadığı denetlenmeli." eleştirisinde bulundu.

ÇETİN'DEN MASKELER REKLAM AMACIYLA DAĞTILIYOR İDDİASI

Kapaklıda vatandaşlara dağıtılan maske ve kolonyalarla ilgli ise şu eleştiriyi yaptı: "Çetin, Kapaklı Belediyesi tarafından dağıtılan kolonya ve maskeler reklam amacı ile yapılıyor gibi üzerlerine belediye başkanının ismi yazılmış. Kısacası zaman birlik olma zamanı ama vatandaş bugünlerde devleti yanında görmek istiyor. Bugüne kadar yapmış olduğu vatandaşlık görevlerini zor günlerde de devletten beklemek en doğal hakkıdır."

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10