Süleymanpaşa'yı yeni görünüme kavuşturacak proje hazır

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, tarihi valilik binası önünden sahile doğru inen merdivenlerin alt tarafının yenilenmesine yönelik projenin hazır olduğunu belirterek bu proje ile Süleymanpaşa'

Süleymanpaşa 8.04.2020 13:46:00 0
Süleymanpaşa

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tarihi Valilik binasından sahile doğru giden alanda yenileme projesine başlanacağını duyurdu. Başkan Cüneyt Yüksel, yapılacak bu çalışma ile Süleymanpaşa’dan geçip giden vatandaşların esnafla buluşması, bölgenin olumsuz görüntüsünün silinmesi ve tarihi değerlerin geri kazandırılmasının amaçlandığını söyledi. Projenin içeriği ile ilgili Başkan Yüksel, "Tarihi valilik binası önünden sahile doğru inen merdivenlerin Yazar Mehmet Serez Caddesi'ne bağlandığı ve bu cadde üzerinde, 1856 yılında yapılmış Rüstem Efendi Çeşmesi’nin de içinde bulunduğu park ve meydanımızı, yoldan geçenlerin, bir çay keyfi yapmadan geçemeyecekleri şekilde sil baştan yenileyeceğiz.” açıklamasını yaptı.

"SÜLEYMANPAŞA TRUZİM MERKESİ OLACAK”

Süleymanpaşa'nın, sahili ve doğal güzelliği ile öne çıktığını belirten Başkan Yüksel, kısa zamanda önemli değişimler gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti. Başkan Yüksel, "İlçemize gerekli yatırımlar zamanında yapılmadığı için değeri anlaşılamamış bir kent. Biz şehrimizi kısa bir zaman içinde turizm merkezi haline gelmesi için önemli çalışmaları hayata geçirme gayretindeyiz. Bu sebeple projesi tamamlanan her çalışmayı tek tek sırası geldiğinde hizmete sunmuş olacağız. Tüm gayretimiz Süleymanpaşa’nın gerçek değerini ortaya çıkarmak için." dedi.

"EN KISA ZAMANDA ÇALMAYI HAYATA GEÇİRECEĞİZ" 

"Projelerimiz hazır." diyen Başkan Yüksel projenin detaylarını şöyle anlatt: “Yeni meydanımız park, dinlenme alanları, Paşa Kafe, yürüyüş alanları, tarihi Rüstem Efendi Çeşmesi’nin de içinde bulunup saat kulesi ile birlikte ön plana çıkarılacağı toplam 2200 metrekarelik bir alanı kapsayacak. Projelerimiz hazır. Allah’ın izni ile en kısa zamanda ihalesine çıkıp şehrimizi güzelleştirecek bu çalışmayı hayata geçireceğiz. Şehrimize ve vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun."

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10