Koronavirüs' küçük esnafı' vurdu

Korona virüsle mücadele kapsamında alınan önlemlerle dışarıda zorunlu işi olmayan vatandaşlar kendilerini eve kapattı. Çerkezköy'ün en işlek caddeleri olan Atatürk ve Öztrak caddeleri boş kalırken

Çerkezköy 8.04.2020 13:53:00 0
Koronavirüs

Tüm dünyayı etkisi altına alarak korku ve paniğe neden olan Korona virüs nedeniyle Çerkezköy'de bazı küçük esnaf ve seyyar satıcılar ya müşterisiz kaldı ya da iş yerlerini kapattı.

YÜZDE 90 DÜŞÜŞ YAŞANDI

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs, ekonomiyi de derinden sarstı. Vatandaşlara yapılan "evde kalın" uyarısı üzerine sokaklar boş kalırken, hayat neredeyse durma noktasına geldi. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgedeki kapalı olması gereken işletmelerin dışında yer alan bazı esnaflar ve seyyar satıcılar, ya müşterisiz kaldı ya da iş yerlerini kapattı. Korona virüse ilişkin yaşanan gelişmeler küçük esnafı zora sokarken, Çerkezköy'lü esnaflar işlerinde ortalama yüzde 90 düşüş yaşandığını söylediler.

"BİR UMUTLA BEKLİYORUZ"

Çerkezköy Atatürk ve Öztrak caddelerinde gıda ve iletişim dışında yüzde 70'e yakın esnaf kepenk indirerek kendilerini eve kapattı. Koronavirüs nedeniyle tüm esnafın sıkıntı yaşadığı kaydeden esnaflar " Korona virüs işlerimizi olumsuz etkiledi. Eskiye oranla yüzde 90 düşüş yaşıyoruz. Esnaf olarak tedirginlik yaşıyoruz ve iş yerimizde de tedbirlerimizi uyguluyoruz. Eldivenlerimizi, maskemizi takıyoruz ve müşteriler ürünlerimizi elleriyle inceledikten sonra ürünleri dezenfekte ediyoruz. İş yerlerimizi açıyoruz, bir umutla müşterilerimizi bekliyoruz. Virüsün çıkmasıyla birlikte işlerimizde ciddi şekilde düşüş yaşandı. Kira gibi zorunlu giderlerimizi ödeyebilmek için dükkanımızı açıyoruz. Salgının bitmesini bekliyoruz" dediler.

"ESNAFIMIZ İLE SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYİZ"

Esnafın hükümetin aldığı kararlara uyum sağladığını kaydeden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ" Esnafımız ile birlikte uyumlu bir şekilde sıkıntılı süreci el birliği ile aşmak istiyoruz. Bu süreçte esnafımız ile sürekli irtibat halindeyiz. Esnafımız virüs olayından iyi sonuçlar almak için fedakarlık yapıyor" dedi. Esnafın yüksek seviyede hükümetin vermiş olduğu kredilere başvuruda bulunduğunu ifade eden Bozdağ " Devlet bankalarının esnafımıza olan yaklaşımları çok güzel. Başvuruda bulunan esnafımızı sıkıntının içinden çıkartıyor. Sicili bozuk esnafımız ise kredilerin çıkmaması üzerine mağdur oluyor" dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10