Sosyal mesafeli polis haftası kutlaması

Çerkezköy'de Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 175'inci yılı korona virüs salgınını önlemek amacıyla uygulanan sosyal mesafe kuralına uygun olarak kutlandı. Programda İlçe Emniyet MüdürÃ?

Çerkezköy 10.04.2020 11:14:00 0
Sosyal mesafeli polis haftası kutlaması

Çerkezköy'de 10 Nisan Polis Haftası kapsamında Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya ile emniyet personeli katıldı. 

SOSYAL MESAFE KURALINA UYULDU

Törene katılan emniyet mensupların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında maske ile eldiven taktıkları ve sosyal mesafe kuralına uydukları gözlemlendi. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya ile polis memurlarının Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

 

KAYMAKAM ABBAN'I ZİYARET ETTİ

Buradaki törenin ardından Çerkezköy Şehitliğine giden polisler, şehit olan meslektaşları ve tüm şehitler için dua etti. Ardından Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya ve polisler şehit kabirlerini gezerek ibriklerle su döktü. Şehitlikten ayrılan emniyet personeli daha sonra Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Türk polis teşkilatının kuruluşunun 175. Yıl dönümünü kutlayan Kaymakam Atilla Selami Abban, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında polisin verilen görevleri başarılı bir şekilde yerine getirdiğini söyledi.

"FEDAKARLIK ORTAYA KOYMAKTADIR"

Abban " Milletimiz, askerini “Mehmetçik” diye sevmiş, polisini de 175 yıldır kendi öz evladı, kendi ailesinin bir ferdi olarak bağrına basmıştır. Dünyanın bu en zor coğrafyasında, başka ülkelerdeki meslektaşlarından çok daha ağır ve geniş bir sorumluluk sahasında faaliyet gösteren Türk Polisi, milletinin kendisine duyduğu güvene layık olabilmek için kurulduğu ilk günden beri büyük bir fedakarlık ortaya koymaktadır.  Asli görev alanı olan asayişi temin etmek için var gücüyle mücadele ederken bir yandan uyuşturucu ticaretinin geçiş güzergahında zehir tacirlerine göz açtırmayan, kaçakçılığa darbe üstüne darbe indiren, ülkenin birliğine ve devletin bölünmez bütünlüğüne kast eden hain terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele veren Polis Teşkilatı’mız, vatandaşımızın huzur içinde başını yastığa koyabilmesini temin etmek için her türlü takdirin ötesinde bir başarı ortaya koymaktadır. Bu asli görevlerinin yanı sıra; tüm dünyayı kasıp kavuran, birçok ülkede çığ gibi büyüyen (Covid-19) Pandemi salgınının ülkemizde yayılmasını önlemek için her türlü tedbirde Kaymakamlığımızın sağ kolu olmuş millet için can siperhane gece ve gündüz demeden salgının önlenmesi için gerekli tedbirleri almıştır ve almaya da devam etmektedir. Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 175. yıldönümünü en içten dileklerimle kutlarken bütün Polislerimize sevgi ve saygılarımı sunuyor; ilk günden bugüne kadar bu şerefli yıldız altında emniyet teşkilatına ve bu millete hizmet etmiş, şehit olmuş bütün emniyet mensuplarına yüce Allah’tan rahmet diliyorum dedi.

 

POLİSLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'da Türk Polis Teşkilatının 175'inci kuruluş yıldönümü kapsamında İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Vahap Akay " Polisler bu ülke ve bizim için 7/24 ülkenin bütünlüğünü sağlamak, vatandaşların güvenliğini sağlamak adına kendi canları seve seve bu hususta feda ediyorlar. Onlara şükranlarımızı ve minnetlerimizi ifade ederken, şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ise sabırlar diliyorum. Görevi başında olan polis kardeşlerimiz ile polis teşkilatımıza huzurlu ve sağlıklı bir hayat temennisinde bulunuyorum.Bilindiği üzere ülkemizde korona salgını ile karşı karşıya kalmış durumda. Güvenlik güçlerimiz gece gündüz demeden vatandaşlarımızın güvenliğinizi ve sağlığınızı koruma adına ellerinden gelen çabayı sarf ediyorlar" dedi.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için cesaret, azim ve kararlılıkla mesai yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10