Komşularına sazıyla türküler söyledi

Sokağa çıkama yasağı nedeniyle evlerinden çıkmayan vatandaşlara evinin önünden bağlamasıyla Türkü söyleyen Çorlu'da yaşayan Fikret Kaya, bu zor süreçte komşularına moral desteği ver

13.04.2020 14:09:00 0
Komşularına sazıyla türküler söyledi

 Çorlu’nun kırsal Önerler Mahallesi’nde yaşayan elektronik eşya tamirciliği yapan Fikret Kaya (55), bağlamasını eline alıp evinin önüne çıktı. Kaya, eşi ve muhtar Yusuf Yıldırım ile sosyal mesafe kurallarına uyan birkaç komşusuna bağlamasıyla türkü söyledi. Fikret Kaya, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde kalan ve sokağa çıkma yasağına uyan komşularına moral vermek ve onların keyifli vakit geçirmelerini istediği için sazını eline alıp türküler söylediğini ifade etti.  Ayrıca sokak üzerinde oturan komşuları ilgiyle dinledikleri Kaya’dan, türkü isteğinde de bulundu.

İKİNCİ GÜNDE DE YASAĞA UYULDU

İçişleri Bakanlığı, 10 Nisan gecesi koronavirüs tedbirleri kapsamına 30 büyükşehir ve Zonguldak´ta 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Tekirdağ ve ilçelerinde de cadde ve sokakların boş kaldığı ve vatandaşların da sokağa çıkma yasağına ikinci gününde de uyduğu görüldü.

Haber/ Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10