Hafta sonu çağrıları 5 kat artan Vefa Grubu'ndan vatandaşın ilginç istekleri

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilen şehirlerden biri olan Tekirdağ'da sokağa çıkma yasağı ile Vefa Sosyal Destek Grubu'na gelen çağrılar

13.04.2020 14:18:00 0
Hafta sonu çağrıları 5 kat artan Vefa Grubu

Küresel bir sağlık krizine dönüşerek dünyayı ve ülkemizi saran koronavirüs ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı, virüsün yayılımını ve bulaşı önlemek amacıyla 31 ilde hafta sonunu kapsayan 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Bu yasağın uygulandığı Tekirdağ'da da Vefa Sosyal Destek Grubu'nun çağrı hattına gelen çağrılarda 5 kat artış yaşandığını belirten yetkililer,  artan çağrılar nedeniyle ve taleplerin karşılanması amacıyla çağrı hattına personel takviyesi yapıldığını aktardı. Yetkililer, 155 Polis Çağrı Merkezi'ne de günde ortalama 200 ile 300 arasında talebin geldiğini ancak sokağa çıkma yasağıyla birlikte bu sayının günlük 1600´e çıktığını söyledi.

ÇAĞRI HATTINA GELEN İLGİNÇ İSTEKLER

Koronavirüs salgının ülkemizde görülmesiyle evde kal çağrılarına uyan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için valilik ve kaymakamlıkların bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu çağrı hatlarına gelen bütün yardım çağrılarını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda çağrı hattını gerçek ihtiyaçlar için arayan vatandaşlar olduğu gibi ilginç istekleri bulunan vatandaşlarında aradığını kaydeden yetkililer, bunlardan birkaç örneği ise şöyle açıkladı: “Televizyonumun kumandası bozuldu, yardımcı olur musunuz", "Maaşımı çekeceğim ama ben nereden bileyim sizin polis olduğunuzu", "3 kilo balık alır mısınız?", "Tansiyonum çıktı ne yapmam gerekiyor."

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10