Hırsızlar 20 küçükbaş hayvanını çaldı

Malkara'nın Camiatik Mahallesi'nde yaşayan Hüseyin Karalamacı'nın (68) ahırındaki 20 küçükbaş çalındı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan '65 ve üstü yaş' grubu vatandaşlar

13.04.2020 16:30:00 0
Hırsızlar 20 küçükbaş hayvanını çaldı

Besicilik yaparak hayatını idame ettiren Hüseyin Karalamacı’nın, Camiatik Mahallesi Kaldırım Başı mevkisinde bulunan çiftliğindeki 20 küçükbaş hayvanı kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Hayvanlarını kontrol etmek ve beslemek için ahıra giden Karalamacı, demir kapıda bulunan kilitlerin kesildiğini, girdikleri bahçedeki kapıların da yerinden söküldüğünü gördüğünde olayı fark edip olayı polise bildirdi.  Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, ahır ve çevresinde inceleme yaptı. Yapılan incelemede hırsızların, 28 küçükbaşı dışarı çıkardığı, yerinden söktükleri ahırın kapılarını da araçlarına rampa yaparak, 20 koyunu araca yükledikleri tespit edildi. Ayrıca hırsızların araca sığmadığı değerlendirilen 5 kuzu, 1 koç ve 2 koyunu ise bahçeye saldığı belirlendi.

“ZARARIM 40 BİN LİRA CİVARINDA”

Hırsızların 20 koyununu çaldığı Hüseyin Karalamacı, 68 yaşında olduğu için koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunduğunu ve bu nedenle hayvanlarını arkadaşına emanet ettiğini ifade ederek “Kesip söktükleri kapıları da hırsızlar arabalarına rampa olarak kullanmışlar.  Aydınlık olsun, diye iki tane de lamba taktırmıştım. O lambaları hırsızlar güvenlik kamerası sanıp kökünden kırmışlar. Oda yetmemiş kırdıkları lambaları ceplerine koyup dışarı atmışlar. Bunlar hırsızlık çetesi. Hırsızlar rahatlıkla iş başında burada. Biz daha nasıl önlem alalım, ne yapalım, şaşırdık artık. Ateş düştüğü yeri yakar. 20 tane hayvanım gitti. Zararım 40 bin lira civarında. Bu hayvanları o hırsızlar mı yetiştirmiş ki çalıyorlar? Kuzular annelerini arıyorlar. Kuzuların daha süte ihtiyacı var. Kuzularımı da annesiz bıraktılar” diye konuştu.

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10