11 bin 500 tıbbi maske dağıtıldı

Çerkezköy Belediyesi, Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Çerkezköy'de yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz e

13.04.2020 18:21:00 0
11 bin 500 tıbbi maske dağıtıldı

Çeşitli önleyici tedbirler almaya devam eden Çerkezköy Belediyesi toplu alanlarda maske takılmasının zorunlu hale gelmesinin ardından toplu taşıma kullanacak olan ancak maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtmaya devam ediyor.

“HEP BİRLİKTE BU ZOR GÜNLERİ AŞACAĞIZ”

Çerkezköy Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “11 bin 500 tıbbi maske dağıttık. 12 bin el dezenfektanı dağıttık. 24 bin 152 telefon çağrısına cevap verdik. 7 bin 500 eldiven dağıttık. 330 koruyucu tulum kullanıldı. 2 bin 18 çocuk kitabını evlere teslim ettik. Bin 800 çöp konteyneri dezenfekte edildi. 2 bin 500 siperlikli maske dağıttık. Çerkezköy Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz 611 işletmeyi denetlenirken, 462 işletmenin faaliyeti durduruldu. 338 cadde ve sokak, 113 toplu ulaşım aracı, 29 ibadethane, 43 mesire yeri ve park, 13 aile sağlığı merkezi, 22 taksi durağı, 12 muhtarlık, 39 eczane ve 40 kamu kurumu dezenfekte edildi. Hep beraber bu zor günleri aşacağız.” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü ile mücadele kapsamında çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade eden Akay, vatandaşları salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlere uymaları ve mümkün olduğunca evde kalmaları konularında uyardı. Akay, “Koronavirüsü ile mücadele çalışmaları kapsamında Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz Kızılpınar Kapalı Pazar Yeri ile Veliköy Pazar Yeri girişlerinde dezenfekte noktaları oluşturarak, gerek Pazar esnafının gerekse Pazar alışverişini yapmaya gelen vatandaşlarımızın ellerini dezenfekte etmelerini sağladı. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz sokağa çıkma yasağının uygulandığı 2 gün boyunca da fırın araçları ile mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlarımızın ekmek ihtiyaçlarını karşılamalarını sağladı. Salgınla mücadele kapsamında Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz de dezenfeksiyon çalışmalarına Bağlık Mahallemizde devam etti. Bunun yanında Kızılpınar Kapalı Pazar Yeri ile Veliköy Pazar Yeri girişlerinde Pazar alışverişini yapmaya gelen vatandaşlarımıza da maske dağıtıldı. Salgınla mücadele kapsamında başlatılan Evde Kal kampanyası dolayısıyla Belediyemiz İletişim Merkezi’nce alınan talepler doğrultusunda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından da salgın dolayısıyla işinden ayrılmış vatandaşlarımıza ve ihtiyaç sahibi ailelerimize Belediyemizin öz kaynakları ve hayırseverlerimizin katkılarıyla erzak yardım kolileri teslim ediliyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ise salgınla mücadele kapsamında kentimiz genelinde meydan, cadde ve sokakları düzenli olarak yıkamaya devam ediyor. Bunun yanında haftalık kurulan Kapalı Pazar ve Semt Pazarlarının temizliklerini de periyodik olarak gerçekleştiren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, hafta sonu da kentimiz genelinde banka ve ATM önlerinde yıkama çalışması yaptı" açıklamasında bulundu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10