Kapaklı'da gülümseten evde kal çağrısı

Kapaklı Belediyesi, Kovid-19 salgınına karşı ilçe genelinde bulunan bilboardlardan yöresel ağızla 'evde kal' çağrısı yaptı.Yöresel dille 'evde kal' uyarısı yapmak için bilboardlara afişler hazırl

Kapaklı 14.04.2020 14:04:00 0
Kapaklı

Kapaklı Belediyesinin ilçe merkezinde belli bölgelerde bulunan billboardlara Trakya şivesiyle asılan "evde kal" çağrıları gülümsetti.

N'APACAN SOKAKTA BE ADAŞ?,

Kapaklı Belediyesi, sosyal mesafenin korunması kapsamında vatandaşları uyarmak için bilboardlara yöresel dille yazılmış afişler astı. Bilboardlara "Kaç öte beya, N'apacan sokakta be adaş?, Ep istersin gidesin Kazak Gölü'ne" gibi Trakya ağzında çokça kullanılan cümleler yazıldı. Yöresel dille 'evde kal' uyarısı yapmak için bilboardlara afişler hazırladıklarını belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Devletimizin evde kal çağrısına Kapaklı Belediyesi olarak mizah katarak dikkat çekmek, vatandaşlarımızı uyarmak istedik. Bu amaçla Trakya ağzında sıkça kullanılan bazı kelimelerle uyarılarımızı yaptık. Geçtiğimiz hafta sonu da hoparlörlerden vatandaşlarımıza müzik dinletisi sunduk. Bu hassas süreçte moralimizi de yüksek tutmalıyız. Salgının ciddiyetinin bilincinde olarak tedbirlerimizi sürdürmeliyiz. El birliğiyle bu süreci atlatacağız. Tüm vatandaşlarımız devletimizin uyarılarını dikkate almalı" diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10