Koronavirüs mangal kömürü üreticisini de vurdu

Koronavirüs mangal kömürü üreticisini de vurdu Yılda 350 ton mangal kömürü üretilen Saray'ın Safaalan Mahallesi'nde, koronavirüs tedbirleri nedeniyle topladıkları odunları kömüre dönüştÃ

15.04.2020 18:17:00 0
Koronavirüs mangal kömürü üreticisini de vurdu

Tekirdağ Saray’da Safaalan Mahallesi'nde yılda 350 ton mangal kömürü üretildiğini söyleyen Nihat Barış, koronavirüs tedbirleri kapsamında topladıkları odunları kömüre dönüştürmek için beklettiklerini ve “Hazırladığım iki yer var, bunları yakmayacağım.” diyerek koronavirüsün geçmesini beklediklerini ifade etti.  Mahallede 26 yıldır mangal kömürü üretimi yaptığını kaydeden Nihat Barış, virüs nedeniyle ürettikleri kömürlerin ellerinde kaldığını söyledi. 20 yıldır mangal kömürü sektöründe çalıştığını dile getiren Turan Göçmen de çalışacak işçi bulamadıklarını belirterek, "Bu aralar virüs nedeniyle çalışan bulamıyoruz. Gelen yok, ne yapacağımızı bilemiyorum" şeklinde konuştu.

 

“30 TON HAZIR KÖMÜR VAR ELİMDE”

 

Normal şartlarda ürettikleri mangal kömürlerinin satıldığını belirten Barış, "Şimdi üretimlerimiz büyük ihtimalle elimizde kalacak. Büyük emeklerden sonra yakmak için hazır hale getirdiğimiz kömürleri bekletiyoruz. Hazırladığım iki yer var, bunları yakmayacağım. Koronavirüs geçecek, belki sonbahar geldiğinde talep olur, belki de seneye kalacak. Koronavirüsün durumuna bağlı. Daha önce de durgunluk oldu, ama şu koronavirüsün tesir ettiği kadar olmadı. Elimdeki bu kömüren kışın bitmesi lazımdı, bitmedi. Arz talep meselesi, 30 ton hazır kömür var elimde" dedi.

 

TEKİRDAĞ'IN YÜZDE 10 KÖMÜR İHTİYACINI KARŞILIYOR

 

Bölgenin tek mangal kömürü üreten mahallesi olduklarını ifade eden Safaalan Mahallesi Muhtarı Mehmet Özmen, Tekirdağ'ın yüzde 10 kömür ihtiyacının buradan karşılandığını söyledi. Bunun dışında, İstanbul ve Marmara bölgesine kömür dağıtımı yapıldığını da dile getiren Muhtarı Mehmet Özmen, “Ancak günümüz şartları ve gördüğünüz gibi bir durgunluk var. Koronavirüsün etkisi, lokantaların kapanması, pikniklerin iptal olması da bu işi olumsuz etkileyen bir durum. Tabi ki bu sektörün de desteklenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10