Tekirdağ çiftçileri hafta sonu tarlalardaydı

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonunu kapsayan 2 günlük sokağa çıkma yasağının uygulandığı 31 il arasında yer alan Tekirdağ'da yasak kapsamı

Tekirdağ 19.04.2020 15:44:00 0
Tekirdağ çiftçileri hafta sonu tarlalardaydı

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Tekirdağ merkez ve 11 ilçede sokaklar ve caddelerde sessizlik hakim oldu.  Sokağa çıkma yasağından muaf olan çiftçiler ise erken saatlerde tarlalarına çalışmaya gitti. Çiftçi Fuat Varlı, yasak kapsamı dışında olmaktan ve tarladaki işlerinin aksamamasından dolayı mutlu oldukları ifade ederek, "Bugün bizi muaf tutmalarından dolayı devletimize çok teşekkür ederim. Eğer izin olmasa zorlanırdık. Ekim olmazsa üretim üretim olmaz bunun için iyi oldu" dedi. Çitçi Erdem Varlı ise, "Bizim için iyi oldu. En azından herkes işini yapabilecek" şeklindeki açıklamasıyla yasak dışında olmanın tarımdaki üretimi aksatmadığını kaydetti.

 

“ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN AYÇİÇEĞİ EKİMİ DÖNEMİ”

 

Çiftçilerin sokağa çıkma yasağından muaf tutulmasının önemli olduğunun altını çizen Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz da "Şu anda çiftçilerimiz için ayçiçeği ekimi ve yer hazırlama dönemiydi. Bu bağlamda yasaktan muaf olması çiftçilerimiz adına çok iyi bir karardır. 7 bin üyemiz adına ben teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10