Çiftlik sahibinden Türk Kızılayı'na yumurta bağışı

Koronavirüsle mücadele kapsamında ülkemizde vatandaşlar büyük bir dayanışma örneği gösteriyor. Bu dayanışmaya bir katkı 'da Çorlu'da isminin açıklanmasını istemeyen tavuk çiftli?

20.04.2020 16:44:00 0
Çiftlik sahibinden Türk Kızılayı

Türk Kızılayı Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz, hayırseverlerin ihtiyaç sahiplerine yardım için büyük destek verdiklerini belirterek, Çorlu'da adının açıklanmasını istemeyen tavuk çiftliği sahibinin, koronavirüse karşı mücadele kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere Kızılay'a yumurta bağışında bulunduğunu söyledi.

“YUMURTALARI 15'Lİ PAKETLER HALİNDE DAĞITACAĞIZ”

Türk Kızılayı Çorlu Şube Başkanı Yılmaz, hayırseverin yüklü miktarda yumurta bağışında bulunduğunu ifade ederek bu yumurtaların dağıtımı hakkında “Dağıtacağımız erzak paketlerinin yanında herkese 15'li paketler halinde dağıtacağız. Bize bağışta bulunan hayırseverimize teşekkür ediyorum. Koronavirüs salgını çıktıktan sonra Çorlu Kaymakamlığı'nın kurduğu Vefa Sosyal Destek Grubu'na gurubuna dahil olduk. Şu ana kadar 560 paket erzak dağıttık. Bunun yanında 1000 adet konserve, maddi olarak 194 aile yardımda bulunduk. Burada Çorlu'daki iş adamlarına sesleniyoruz, yardımda bulunmak isteyenler bizi arayabilirler ve bizde onların adına yapacakları yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtırız" açıklamasını yaptı.

“152 YILDIR SÜREN BİR GELENEK”

Türk Kızılayı'nın 'Sevgi Bohçası' geleneğini 152 yıldır sürdürdüğünü vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: "Türk Kızılayı'nın 152 yıllık bir geleni var onu da yaşatıyoruz. Burada bebeği olacak olanlara evlerine 'Sevgi Bohçası'nı arkadaşlarımızla birlikte teslim ediyoruz. Vatandaşlarımızı çok mutlu ediyor. Bu geleneğin yaşatılması çok güzel emeği geçenlere bende teşekkür ediyorum."

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10