Çerkezköy'de seyahat izni kuyruğu

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine gönderdiği ek genelge ile büyükşehir statüsündeki 30 il ve Zonguldak'a giriş ve çıkışların 15 gün süre ile uzatıldığını bildirmişti

Çerkezköy 20.04.2020 18:38:00 0
Çerkezköy

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bazı şehir giriş ve çıkışlarında uygulanan kısıtlamanın uzatılması sonrası seyahat izin belgesi almak isteyen kişiler metrelerce kuyruk oluşturdu.

 

UZUN KUYRUK OLUŞTU

 

Çerkezköy'de hafta sonu 31 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağının öncesinde izin belgesi almak isteyen vatandaşlar, Çerkezköy Hükümet Konağı önüne akın etti. Koronavirüs önlemleri nedeniyle içeriye tek tek alınan vatandaşlar, uzun kuyruk oluşturdu. Özellikle İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlere seyahat etmek isteyenler, Hükümet konağı önündeki noktada yaklaşık 100 metrelik kuyruk oluşturdu. Vatandaşlar sırayla binaya alınırken, Hükümet Konağı önünde bekleyen vatandaşların da 3 adımlık sosyal mesafe kuralı ve maske takma kuralına uyduğu gözlemlendi. Hükümet konağı önüne bariyer koyan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, sosyal mesafe kuralına uymayanları ise uyardı.

 

HANGİ DURUMLARDA SEYAHAT İZİN BELGESİ ALINABİLİYOR?

 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak başta olmak üzere 81 il valiliğine “Şehir Giriş/ Çıkış Tedbirleri ve Yaş Sınırlaması” ile ilgili gönderilen ek genelgede “seyahat kısıtlaması için istisnalar” belirtilmişti. Genelgede giriş/çıkışlarına kısıtlama/yasaklama getirilen illere tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olan, ölüm nedeni Covit 19 olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişiye), bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler), askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, ceza infaz kurumlarından salıverilen, yurtdışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolan kişilere Valilik/Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan “Seyahat İzin Kurullarınca” seyahat izin belgesi verilebileceği ifade edilmişti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10