Öztrak: Sürecin peşini bırakmayacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Türkiye'nin Salda Gölü'ne sahip çıkma mücadelesi ile tanıdığı Burdur'un Yeşilova ilçesi Belediye

20.04.2020 19:55:00 0
Öztrak: Sürecin peşini bırakmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) parti genel merkezinde gerçekleşen toplantı sonrası gündeme dair açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Burdur'un Yeşilova ilçesi Belediye Başkanı Mümtaz Şenel (68) ve eşi Fatma Şenel'in (64) silahlı saldırıya uğramasını kınadı. Ardından gündeme dair açıklamalarını sürdürdü.

 

“SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ”

 

Türkiye'nin maldivleri olarak anılan Salda Gölü’ne sahip çıkma mücadelesiyle tanıdığı, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’in evlerinde silahlı saldırıya uğradığını ifade eden Faik Öztrak, bu konuda “Saldırıyı lanetliyoruz. Başkanımız ve eşi şu anda tedavi altındalar. Hem başkanımıza hem de eşine acil şifa diliyoruz. Tüm Yeşilova halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıyı yapanların bir an evvel adalet önüne çıkarılmasını kolluk güçlerinden bekliyoruz. Biz olayın peşini bırakmayacağız. Süreci takip edeceğiz" dedi.

 

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINA SORUŞTURMA AÇILDI

 

Koronavirüs salgınının insanların yaşamını ve geçimini tehdit ettiğini belirten Faik Öztrak, bu süreçte CHP'li belediyelerin çalışmalarının engellendiğini öne sürerek, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarına yardım kampanyaları nedeniyle soruşturma açıldığını, belediyelerin yıllardır halka yemek dağıtan aşevlerinin hesaplarına el konulduğunu söyledi.

 

“İZAHI OLMAYINCA MİZAHI OLDU”

 

Ayrıca devletin vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacağı maskeler hakkında da eleştirilerde bulunan Öztrak, "Beş koyun gütmeyi ağızlarından düşürmeyenler, şimdi millete beş maskeyi dağıtamıyor. İlkin vatandaşa maskeyi parayla satacağız dediler. Baktılar bizim belediyeler maskeleri ücretsiz dağıtıyor, bundan derhal vazgeçtiler. “Vatandaşa karneyle maske vereceğiz, PTT eliyle dağıtacağız” dediler. Bunu da yapamadılar.” dedi.  Maskelerin dağıtımının eczaneler üzerinden yapılması kararının da bu süreçte kurtarıcı olmadığını kaydeden Öztrak, eleştirilerine şöyle devam etti: “Maskeyi eczanelere, maskenin kodunu da milletin cep telefonlarına atacağız” dediler. Onu da beceremediler. Hadi kolonyadan vazgeçtik, 1 aydır millete 5 maskeyi dağıtamadılar. Ama caka satmak uğruna İngiltere, İspanya ve İtalya’ya uçak dolusu maske yolladılar… İngiliz, İtalyan, İspanyol bizim gönderdiğimiz maskeleri takıp dolaşırken, milletimizin hala kod beklemesinin izahı olmayınca mizahı oldu. Temel fıkralarına girdi."

 

“ADALET İLE ZULÜM AYNI YERDE BARINMAZ"

 

Açıklamasında İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında, 'MİT Kanunu'na muhalefet ettiği' fezleke hakkında hazırlanmasına da yer veren Öztrak, hazırlanan fezlekenin kabul edilemez olduğunu söyledi. Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak sözlerine şunları ekledi: "Milletvekili Ümit Özdağ'ın, TBMM kürsüsünde yaptığı konuşma için fezleke hazırlanması kabul edilemez. Milletvekillerinin TBMM'de yaptığı konuşmaların, 'mutlak yasama sorumsuzluğu' kapsamında olduğu anayasamızın hükmüdür. Savcının bu durumda fezleke düzenlemesi, anayasamızın açık ihlalidir. Anayasa suçudur. Meclis Başkanı'nın bu konudaki sessizliği ise düşündürücüdür. Meclis Başkanı'nın bu fezlekeyi işleme koymadan derhal iade etmesi gerekir. Çünkü adalet ile zulüm aynı yerde barınmaz."

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10